ECONOMIA
Economia 16/07/2012

La valenciana Divina Pastora es fusionarà amb L'Aliança i crearà la primera mútua espanyola

La Generalitat ha acceptat l'oferta per l'entitat catalana, intervinguda des del maig. La mútua resultant de la fusió serà líder, amb 465.000 socis

T. G.
1 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaEl departament d'Economia de la Generalitat d'Andreu Mas-Colell va dictar la intervenció de L'Aliança a finals del maig passat, davant de la petició de la direcció de la mateixa mútua. La retirada de l'oferta per comprar el negoci assegurador per part de Sanitas va accelerar els esdeveniments. Però la sorpresa ha saltat aquest dilluns, quan L'Aliança i Divina Pastora han emès un comunicat conjunt de fusió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Divina Pastora és una mutualitat valenciana que el 2011 va obtenir un benefici de 5,3 milions, amb un volum de primes de 147 milions. Aquesta mútua ja va mostrar interès per comprar L'Aliança, i ara, amb l'entitat catalana intervinguda, ha tornat a presentar una oferta de compra, que la Generalitat catalana ha acceptat. La integració es farà a través d'una fusió, que suposarà la creació del líder del sector, amb un total de 465.000 socis. El preacord inclou la integració de l'activitat asseguradora i assistencial.

La nova entitat naixerà amb una facturació de 270 milions d'euros i una plantilla de 1.210 persones. Divina Pastora i L'Aliança estudiaran les fórmules de finançament que permetin establir els pagaments corrents de la mútua catalana. La direcció de L'Aliança ha renegociat tot el deute a curt termini amb els proveïdors, d'un total de 30 milions.

stats