IMMOBILIARI
Economia 13/12/2010

La compravenda de pisos s'ensorra a l'octubre

Les transaccions cauen un 12% a Catalunya, fins a 3.300 unitats

Redacció
1 min
Bloc de pisos al centre de Barcelona

BarcelonaLes vendes de pisos han tornat a caure a l'octubre. A Catalunya les transaccions s'han enfonsat un 12% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). S'han venut 3.300 pisos, la xifra més baixa en any i mig. Si comparem aquesta dada amb la del mes de setembre, el retrocés arriba gairebé al 25%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La venda d'habitatges continua la tendència a la baixa que va iniciar al setembre, després de 8 mesos seguits d'augments. Al conjunt de l'Estat es van vendre 27.198 pisos a l'octubre, un 17,7% menys que un any abans. Aquesta xifra és la més baixa de les registrades des que l'INE va començar a publicar dades de transmissions patrimonials, el 2007.

La mitjana de compravenda d'habitatges a Espanya es va situar en 72 per cada 100.000 habitants. Catalunya va ser la comunitat amb menys transaccions per habitant. Només se'n van registrar 56. Per contra, al País Valencià i a La Rioja, aquest indicador es va elevar fins a 93.

Dels habitatges venuts a l'octubre, la meitat són d'obra nova i l'altra meitat de segona mà. L'única dada positiva a l'octubre va ser l'augment de les vendes de pisos protegits, que va pujat un 6,9%.

stats