Economia 11/05/2017

La venda d'habitatges a Catalunya es dispara un 23% el primer trimestre

El mercat immobiliari s'accelera més a Catalunya que a Espanya

Xavier Grau
2 min
Les hipoteques toquen fons

BarcelonaLa venda d'habitatges a Catalunya es va disparar un 23,3% el primer trimestre d'aquest any en relació amb el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els primers tres mesos de l'any es van vendre a Catalunya un total de 19.646 habitatges, enfront dels 15.933 que es van vendre el primer trimestre del 2016. El total, 3.713 habitatges més que en el mateix període de l'any passat, en una progressió que s'ha mantingut mes a mes, però que es va accelerar al març.

El tercer mes de l'any es van vendre a Catalunya 6.832 pisos, quan el març del 2016 en van ser 5.187, cosa que significa un augment del 31%.

Barcelona lidera l’augment del preu dels pisosAmb les dades fins al març es constata que la recuperació de la compravenda d'habitatges s'ha estès a tot l'Estat, però Catalunya presenta una acceleració superior a la mitjana espanyola. Així, en els tres primers mesos de l'any, a Espanya s'han venut 114.528 habitatges, quan el primer trimestre de l'any passat en van ser 99.620, cosa que suposa un increment de quasi el 15%.

El mes de març també es va produir en el conjunt d'Espanya, com a Catalunya, una acceleració de les operacions de compravenda, ja que se'n van registrar 40.461, enfront de les 31.877 del març del 2016. Un augment de quasi el 27%. Per tant, en els registres trimestrals i en els mensuals l'augment d'operacions a Catalunya és sensiblement superior a la mitjana espanyola.

L'habitatge de segona mà continua sent el motor del mercat, especialment a Catalunya. Del total d'operacions fetes a Catalunya el primer trimestre, més del 87% eren d'habitatge usat i només un 13% d'habitatge nou. En canvi, al conjunt de l'Estat les operacions amb pisos de segona mà es van situar en el 82% i les de pisos nous van pujar fins al 18%.

stats