AUTOMOCIÓ
Economia 01/02/2011

Les vendes de cotxes cauen un 24,6% a Catalunya al gener

Els automòbils matriculats a tot l'Estat retrocedeixen a nivells de 1995. La davallada respecte a l'any passat mostra l'efecte del final del pla d'ajudes a la compra

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa venda de cotxes a Catalunya durant el mes de gener va caure un 24,6% respecte al mateix període del mes anterior, quan el mercat es va veure afavorit pel pla d'ajudes a la compra per part de govern espanyol i la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el mes passat es van matricular 8.041 automòbils a Catalunya, mentre que al conjunt de l'Estat se'n van vendre 53.632 unitats, un 23,5% menys que al gener del 2010, segons les dades de les patronals espanyoles de fabricants, Anfac, i de venedors, Ganvam. AIxò suposa un retrocés de les vendes al nivell de 1995.

Les dues organitzacions han alertat del risc que suposen aquestes xifres, sobretot tenint en compte que el consum dels particulars no remunta i que aquest canal de vendes s'ha enfonsat un 43% el darrer mes.

La previsió és que el 2011 sigui el tercer any consecutiu que el mercat espanyol tanca per sota dels 900.000 automòbils venuts, lluny de la mitjana d'1,3 milions d'unitats dels anys previs.

Si l'activitat no remunta, Ganvam alerta que el sector de la distribució pot perdre uns 5.000 llocs de feina a tot l'Estat aquest any.

stats