Les vendes a les grans superfícies catalanes disminueixen un 2,3% el 2014

El consum de productes alimentaris cau un 2,7% i la resta de productes un 2% 

Les vendes a les grans superfícies de Catalunya, sense tenir en compte les rebaixes, van disminuir un 2,3% el 2014 respecte l'any anterior. La venda de productes alimentaris ha caigut un 2,7% i la resta de productes un 2%.

Segons ha informat aquest dimarts la Generalitat en un comunicat a partir de les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), tot i el descens, la caiguda és menor del que va ser al 2013, quan va arribar al 4,4%.

La bona notícia va arribar al desembre, amb un augment de les vendes del 2,6% respecte el mateix mes de l'any passat, amb una pujada dels productes alimentaris del 0,5% i del 4,1% de la resta de productes.

Venda al detall

Mentre a les grans superfícies es registraven aquestes dades, el petit comerç de les cadenes de Comertia (l'associació catalana de l'empresa familiar de Retail) van incrementar un 6,1% respecte l'any anterior. Els sectors més beneficiats van ser el de la restauració, amb un augment de l'11,3%; seguit de l'alimentació, amb un 8,6%; i oci i cultura, amb un 8,5%.