Emprenedors
Economia 26/03/2012

El viver d'empreses de Cervera obre buit

Cap emprenedor ha demanat un dels set espais per noves empreses, amb lloguers de fins a 300 euros

Efe
1 min

BarcelonaEl Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de Cervera ha entrat avui en funcionament de forma simbòlica, ja que encara no s'ha instal·lat cap negoci i tant els set espais a disposició d'emprenedors com les sales comunes estan buits.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'edifici està pensat per acollir de forma temporal negocis d'emprenedors i ajudar a la seva consolidació, ja que ofereix despatxos amb lloguers d'un màxim de 300 euros mensuals amb bonificacions que arriben al 50 per cent.

Consta de set dependències d'uns 65 metres quadrats cadascuna per a nous negocis, a més de tres sales comunes, un menjador-cuina i una sala d'actes amb capacitat per més de mig centenar de persones.

El centre s'ha ubicat a la nau de l'antiga Lear, que va tancar fa deu anys deixant gairebé un miler de persones en l'atur, i on posteriorment es van instal·lar altres negocis que van patir la mateixa sort.

Davant aquesta experiència, l'alcalde, Ramon Royes, s'ha mostrat molt prudent i ha deixat un any de marge perquè l'activitat del centre es consolidi.

Amb l'objectiu de donar ús a unes instal·lacions que han costat 633.760 euros, finançats en un 50 per cent per fons europeus i l'altre 50 a parts iguals entre l'Ajuntament i la Diputació, el consistori ofereix també els espais comuns a empreses locals que no en disposin a les seves seus.

stats