Cathay Pacific reforça el Prat amb l'estrena del vol directe a Hong Kong

L'aeroport acumula un principi d'estiu d'inauguracions de vols directes

L'aerolínia Cathay Pacific uneix Barcelona amb Hong Kong amb un vol directe a partir d'avui, diumenge, i fins al 27 d'octubre, operant quatre freqüències setmanals: els dilluns, els dimecres, els divendres i els diumenges.

Aquesta nova connexió complementa el servei des de Madrid, i converteix Cathay Pacific en l' aerolínia que ofereix més vols directes a Àsia des d'Espanya, amb vuit vols a la setmana.

L'aerolínia subratlla que el vol que estrena avui és l' únic operat sense escales que uneix la capital catalana amb Hong Kong, un dels principals centres financers del món.

Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, la capital catalana és el principal punt d'origen i destinació de l'Estat amb un 44,3% del total de trànsit entre Espanya i Àsia, i cada any hi ha més de 60.000 passatgers que volen de forma indirecta entre Hong Kong i Barcelona a través d'altres aeroports del món, amb un repunt anual ponderat d'un 15% en els últims cinc anys.

Aquests viatgers se sumen als més d'1,2 milions d'usuaris que cada any volen indirectament entre Barcelona i Àsia, a grans mercats com el Japó, la Xina, Tailàndia i Indonèsia.

Segons dades de duanes, Barcelona mou més de 50.000 tones anuals entre la capital catalana i Àsia per via aèria, i un 27% del total d'exportacions d'Espanya cap al continent asiàtic surt de Barcelona, i també més d'un terç de les importacions.

A més, hi ha un ampli segment de passatgers 'premium' entre els dos mercats, ja que més d'un 11% del passatge viatja en classe 'business' i en primera classe, cosa que representa més d'un de cada set viatgers.

Barcelona acull més de 140.000 residents asiàtics que viuen a l'àrea metropolitana de la ciutat, i Hong Kong és una dels principals destinacions per treballar. Per això el comitè de desenvolupament de rutes aèries de Barcelona (CDRA) ha treballat en els últims anys per aconseguir aquesta connexió.

Un estiu d'inauguracions

El nou vol directe entre la capital catalana i Hong Kong se suma a les connexions estrenades al juny per Level entre Barcelona i Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires, i també a les de Norwegian amb Los Angeles, Nova York, San Francisco i, a partir del 22 d'agost, Miami.

Level dona el tret de sortida a la lluita pel llarg radi 'low cost' del Prat

Norwegian enlaira el seu primer 'low cost' als EUA des del Prat

A més, l'aerolínia espanyola Plus Ultra també connecta des d'aquest dissabte Barcelona amb l' Havana (Cuba) sense escales, una nova ruta que operarà un cop a la setmana i que la converteix en la primera companyia a cobrir de forma directa aquest enllaç.

Els vols, operats amb un Airbus A340-300 en codi compartit amb l'estatal Cubana de Aviación, sortiran els dissabtes de Barcelona a les 23.55 i tornaran des de l'Havana els diumenges a les 05.30.