Economia 09/05/2011

L'escola de pilots Top Fly tancarà i deixarà endeutats i sense títol 60 alumnes

Els alumnes de l'escola de vol emprendran accions legals perquè se'ls retornin els diners, que en alguns casos arriben als 90.000 euros

Elena Freixa
1 min

SabadellL'escola de vol de Sabadell Top Fly ha anunciat el tancament irremeiable el proper 10 de juny, la qual cosa deixarà una seixantena d'alumnes que han pagat entre 45.000 i 90.000 euros per la seva formació sense els diners avançats ni el títol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a l'ARA un portaveu dels alumnes, la maquinària legal ja està en marxa i aquesta mateixa setmana es presentarà una demanda civil per aconseguir la devolució dels diners. El 80% dels alumnes havien avançat el 100% del cost de la formació perquè pagar a terminis implicava uns interessos elevats de més del 10%.

Top Fly, una de les principals escoles de vol a Catalunya i a tot l'Estat, ja fa mesos que arrossegava problemes econòmics (va presentar un preconcurs de creditors al desembre) però el mes passat semblava que la situació millorava.

Després de vendre's actius i pagar una de les nòmines que es devia a la plantilla, l'activitat va reprendre's mica a mica el mes passat. Tot i això, en els darrers mesos la plantilla s'ha reduït en un centenar de persones i només queden uns 30 treballadors. La setmana passada, la direcció va informar del tancament definitiu.

Els alumnes també s'han dirigit a l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria, depenent del ministeri de Foment, per exposar-los la situació. "No és la primera escola que tanca en els darrers anys i l'administració s'hauria d'implicar a controlar-ne la gestió perquè ofereixen formació i títols oficials; no pot ser que es deixi els alumnes penjats així", ha criticat el portaveu.

stats