L'escola de pilots Top Fly tancarà i deixarà endeutats i sense títol 60 alumnes

Els alumnes de l'escola de vol emprendran accions legals perquè se'ls retornin els diners, que en alguns casos arriben als 90.000 euros

L'escola de vol de Sabadell Top Fly ha anunciat el tancament irremeiable el proper 10 de juny, la qual cosa deixarà una seixantena d'alumnes que han pagat entre 45.000 i 90.000 euros per la seva formació sense els diners avançats ni el títol.

Segons ha explicat a l'ARA un portaveu dels alumnes, la maquinària legal ja està en marxa i aquesta mateixa setmana es presentarà una demanda civil per aconseguir la devolució dels diners. El 80% dels alumnes havien avançat el 100% del cost de la formació perquè pagar a terminis implicava uns interessos elevats de més del 10%.

Top Fly, una de les principals escoles de vol a Catalunya i a tot l'Estat, ja fa mesos que arrossegava problemes econòmics (va presentar un preconcurs de creditors al desembre) però el mes passat semblava que la situació millorava.

Després de vendre's actius i pagar una de les nòmines que es devia a la plantilla, l'activitat va reprendre's mica a mica el mes passat. Tot i això, en els darrers mesos la plantilla s'ha reduït en un centenar de persones i només queden uns 30 treballadors. La setmana passada, la direcció va informar del tancament definitiu.

Els alumnes també s'han dirigit a l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria, depenent del ministeri de Foment, per exposar-los la situació. "No és la primera escola que tanca en els darrers anys i l'administració s'hauria d'implicar a controlar-ne la gestió perquè ofereixen formació i títols oficials; no pot ser que es deixi els alumnes penjats així", ha criticat el portaveu.