Economia 06/12/2021

Vonzu aterra a Amèrica amb el seu software logístic

La 'start-up' ven programari per gestionar flotes i estocs a multinacionals com Acciona o Leroy Merlin

2 min
El conseller delegat de Vonzu, Mario Martínez-Jurado.

BarcelonaQue augmenti el volum de comandes per internet és una bona notícia per a les companyies que viuen del comerç electrònic, però també complica els malabars que han de fer per quadrar cada dia les seves rutes d'entrega. Vonzu és una de les empreses que s'ha beneficiat de l'auge de l'e-commerce que ha provocat la pandèmia durant l'últim any i mig i de la necessitat del sector logístic de trobar solucions tecnològiques als seus colls d'ampolla. Aquesta start-up fundada a Barcelona per un extreballador d'Amazon ha desenvolupat un programari per orquestrar els repartiments de paquets de la manera més eficient i ja ha ampliat la seva presència a Portugal, Bèlgica i països de l'altra banda de l'Atlàntic com Mèxic i Costa Rica.

"Hi ha moltes empreses que encara funcionen de manera molt arcaica, amb paper i boli", explica el seu conseller delegat, Mario Martínez-Jurado. El programa trasllada la gestió de l'última milla a la pantalla del mòbil o la tauleta, des d'on els conductors reben la informació i confirmen les entregues. El 2019 van facturar poc més de 40.000 euros, el 2020 els van multiplicar fins a 260.000 i per al 2021 preveuen acostar-se al milió. "El producte té un marge del 85%", assegura l'emprenedor.

El puzle de l'últim quilòmetre

Més enllà de la logística, Vonzu treballa amb flotes de mobilitat com les motos d'ús compartit d'Acciona i grans superfícies com Leroy Merlin a qui ofereix solucions per controlar l'entrada i sortida d'estocs. "Quan pensem en últim quilòmetre només ens ve al cap el menjar a domicili i l'entrega de paquets, però hi ha molts altres sectors", diu Martínez-Jurado. L'empresa també té com a client qualsevol negoci que gestioni mercaderies voluminoses com ara els serveis de mudances. Pel seu programari hi passen unes 20.000 operacions al dia i col·labora amb un projecte europeu per compartir amb les administracions les seves dades sobre els punts calents del comerç electrònic a les ciutats.

Per al 2020, el conseller delegat de Vonzu confia en consolidar la seva posició a Espanya i fer un pas més en la internacionalització. La companyia compta amb una plantilla d'una trentena de treballadors i el setembre passat va tancar una ronda de finançament d'1,5 milions d'euros liderada pel fons ibèric Conexo Ventures.

stats