MOBILITAT
Economia 16/05/2012

Barcelona assajarà una xarxa de motos elèctriques que funcionarà com el Bicing

La prova pilot es farà durant el segon semestre de l'any que ve i el projecte preveu que s'integri a la xarxa de transport públic de la ciutat

Efe
2 min

BarcelonaBarcelona assajarà la viabilitat d'una xarxa de motos elèctriques de lloguer que funcioni com el Bicing i que estigui integrada a la xarxa de transport públic, segons que ha informat a Efe el Centre Tecnològic Barcelona Digital que, amb l'ajuntament, participarà en el projecte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Barcelona Digital és un centre tecnològic avançat especialitzat en l'aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en els àmbits de la salut, la seguretat, la mobilitat i l'energia, els mitjans, l'alimentació i el medi ambient.

La prova pilot, que es farà durant el segon semestre de 2013, s'emmarca dins del projecte europeu de Recerca, Desenvolupament i Investigació (R+D+i) "Mol·lècules", que vol potenciar l'ús de vehicles elèctrics en les ciutats.

Al costat de Barcelona, que compta amb 1.200 vehicles elèctrics i 900 punts de recàrrega, participaran també en estudis pilots similars a gran escala les ciutats de París, que té 3.800 vehicles elèctrics, i Berlín, amb 6.600 i 300 centres de recàrrega.

Les mateixes fonts han assenyalat que el vehicle elèctric es perfila com un factor clau per resoldre problemes com l'impacte mediambiental, l'ús de l'energia o el cost dels desplaçaments, però que cal promoure la seva implantació.

També ha explicat que amb aquestes proves es pretenen desenvolupar serveis TIC (Tecnologies de la informació i Comunicació) lligats als vehicles elèctrics, com assistents personalitzat de rutes, calculadors d'empremta de carboni o gestió dels serveis de transport elèctric.

Tots els serveis que s'assagin estaran integrats en una plataforma oberta, interconnectada i intel·ligent, que recollirà les dades de cada vehicle per analitzar-los posteriorment amb vista al desplegament d'aquests models de mobilitat en les grans ciutats.

El consorci europeu de "Mol·lècules" està format per ETRA I+D, que coordina els projectes, Barcelona Digital Centre Tecnològic; l'Ajuntament de Barcelona; MOPeasy (França); el Centre d'informació de Tràfic de Berlín, el Centre Aeroespacial Alemán, el Berlín Senate Department for Urban Development (Alemanya); Going Green (Espanya), POLIS (Bèlgica) i Greenwheels GmbH (Alemanya).

El projecte, que està en fase d'estudi, ja s'ha iniciat a Barcelona, té un pressupost de 428.000 euros, dels quals la Unió Europea finança el 50 % a través del programa CIP (Competitiveness and Innovation framework programme 2007-2013).

stats