Economia 22/02/2013

La Bruixa d'Or lloga pisos a 1 euro a famílies a l'atur

També han de tenir un fill amb una malaltia crònica o rara. Estan situats a Rialp, al Pallars Sobirà

Acn
2 min

El responsable de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, Xavier Gabriel, ha posat al mercat del lloguer 16 pisos a 1 euro al mes. Per poder accedir a aquests habitatges, situats a Rialp, al Pallars Sobirà, els membres de la família s'han de trobar a l'atur i han de tenir un fill amb alguna malaltia crònica o de les considerades rares.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Xavier Gabriel ha posat en marxa la iniciativa des de la Fundació de la Bruixa d'Or. El lloguer simbòlic per a les famílies sense recursos serà d'1 euro al mes durant els primers sis mesos, i 75 euros a partir del setè mes.

Segons Gabriel, la iniciativa suposarà a la Fundació, dirigida per la seva família, una inversió de 212.772 euros a l'any.

Gabriel ha dit que demanarà col·laboració a l'Ajuntament de Rialp i Sort i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà perquè l'ajudin a trobar feina per a aquestes famílies. Gabriel ha explicat que un cop un membre de la família trobi feina haurà de deixar el pis perquè una altra família sense recursos s'hi pugui instal·lar.

El responsable de l'administració de loteria de Sort ha explicat que la ubicació de la zona farà que nens que necessitin determinats serveis mèdics no es puguin ubicar a Rialp perquè és lluny dels principals centres sanitaris.

Selecció externa

La selecció de les famílies d'entre totes les que es presentin la farà una persona externa. Gabriel ha comentat que es farà així per aportar-hi total transparència i sense que ells hagin d'influir en res. La primera família està previst que s'hi instal·li la setmana vinent.

Xavier Gabriel ha dit que espera que aquesta iniciativa sigui un ''efecte crida'' per a altres propietaris de pisos buits.

Gabriel ha explicat que gràcies a la Fundació de la Bruixa d'Or ja s'han ajudat 33 nens i ha afegit que molts han estat atesos per metges especialitzats dels Estats Units, Alemanya, Holanda i fins i tot la Xina.

stats