Els 5 punts del PP per negociar l'ecotaxa

Té la seva gràcia que ara el PP digui que va voler negociar l'impost turístic i encara en té més quan afirmen que posaren cinc punts damunt la taula de negociació: dels cinc, el primer comença amb la paraula "derogació" i n'hi ha dos més que comencen per "eliminació". Anem per parts que, en aquest discurs dels populars, trobam algunes històries que es repeteixen respecte del temps de l'ecotaxa original. Millor dit, anem punt per punt:

  1. Derogació de l’entrada en vigor fins al gener de 2017: si el PP balear aconseguís que s'acceptàs aquesta proposta, s'asseguraria encara més l'amor etern que es professen amb la patronal hotelera. Els populars demanaren que no hi hagués ecotaxa fins al 2017 i els hotelers han decidit pagar de les seves butxaques l'impost fins al 2017, una mesura que ja varen prendre amb l'impost ecoturístic del primer Pacte de Progrés.
  2. Eliminació del tribut en temporada baixa: per demanar aquest supòsit és que encara pensen que l'impost turístic amb les tarifes light aprovades allunyarà els turistes de les Illes. Ho degueren vendre com una mesura d'estímul de la desestacionalització quan els establiments hotelers que menys tanquen a l'hivern són els urbans i, entre aquests i els de fora de les ciutat, els que tenen més estrelles.
  3. Regulació del lloguer vacacional: molt d'acord, el lloguer vacacional hauria d'estar regulat per complet, tant a habitatges unifamiliars com a pisos i apartaments, i en tots els casos pagar la taxa turística com qualsevol. Resulta curiós recordar que el Govern de José Ramón Bauzá va fer tot el possible i l'impossible per no regular-lo; ara ho han exigit. Se'n diu coherència.
  4. Eliminació del tribut per als creuers: si hi ha impost per pernoctacions i amb l'objectiu de finançar el desgastament que infringeix el turisme sobre el territori, els recursos naturals i el mediambient, aquests macrohotels que suren no són precisaments subjectes regeneradors del medi natural ni de l'urbà.
  5. Que el 100% del recapte es destini a la millora del turisme: amics meus, vet aquí que el PP es prepara ja per quan li arribi l'hora de gestionar l'impost turístic. No l'eliminaran (de moment no es volen pronunciar en aquest sentit, però no ho faran), però el 100% del que entri anirà destinat a la indústria turística i no serà a millorar les condicions dels seus treballadors.

 

Més continguts de