La secretària d'Estat de Turisme diu que solament s'ha d'implantar l'ecotaxa si s'està disposat "a perdre turistes"

Isabel Borrego ha expressat el seu rebuig a la implantació d'aquest tipus de taxes a Espanya

La secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego Cortés, ha expressat avui el seu rebuig a la implantació d'ecotaxes, de les quals diu que solament s'han d'implantar si Espanya està disposada "a perdre nombre de turistes i activitat econòmica".

En referència a Balears, ha dit que el seu turisme és fonamentalment alemany i que aquest mercat ja s'està "veient agredit per aquesta insinuació de l'ecotaxa, no solament pel concepte en si, sinó per com s'està venent, com un rebuig al visitant". La secretària d'Estat s'ha reunit avui amb el batle de Jaén, José Enrique Fernández de Moya, abans de presidir una jornada sobre desestacionalització del turisme i adaptació al nou mercat turístic, organitzada per la Cambra de Comerç. "Si es volen posar portes al camp, posem-les-hi, però jo crec que no es pot posar una taxa que pugui ser dissuasòria per a la visita dels turistes", hi ha insistit Borrego.

D'altra banda, Borrego ha assenyalat que l'activitat turística a Espanya "ha estat clau en la recuperació econòmica", per la qual cosa es vol diversificar i "que l'activitat turística arribi a tot el territori espanyol". "És clar que la nostra fortalesa és sol i platja, però tenim més fortaleses per posar en valor", com el patrimoni cultural i gastronòmic i "diversificar els nostres mercats per ser més competitius i diversificar-nos territorialment perquè l'activitat turística arribi a tots els territoris d'Espanya", ha afirmat.

Més continguts de