EDITORIAL

Una mobilització mèdica de difícil comprensió social

La ciutadania entén millor que el Govern destini els pocs recursos que té als més desfavorits en lloc de pagar plusos salarials als metges

La mobilització contra el Govern, anunciada pels sindicats mèdics, serà de difícil comprensió social. El Govern ha anunciat que els compromisos assumits per l'anterior Executiu de José Ramón Bauzá per pagar-los plusos salarials no els pot mantenir aquest Executiu. Al·lega que no es varen deixar coberts pressupostàriament aquests compromisos i que, en un context de manca de recursos a les finances públiques i de problemes socials importants, s'ha optat per prioritzar altres actuacions. Tot i que són diversos els col·lectius de funcionaris afectats, només els sindicats sanitaris han anunciat mobilitzacions.

El cert és que els sanitaris han estat un dels col·lectius que més ha patit les retallades, amb acomiadaments públics de personal i increments d'activitats sense remunerar, però també és cert que la seva reivindicació d'una millora salarial, quan es tracta d'un col·lectiu que no està considerat mal pagat i quan el context és encara de restriccions, s'entén amb dificultat per una part important de la societat, que ha patit la crisi amb més duresa. Igual que s'entén amb dificultat l'anunci d'implantar una facultat de medicina el proper curs. I, en canvi, s'entén molt millor, des de la ciutadania, que el Govern destini els pocs recursos que maneja a afrontar l'agenda social que havia promès i a millorar les condicions de vida d'aquells que ho passen pitjor.

La seva amenaça de mobilitzacions pot ser comprensible, tenint en compte que no és la primera vegada que queda a l'aire aquest compromís de pagament de complements salarials. Però també és cert que no els ha de venir de nou, sobretot després d'arribar a un acord amb l'anterior Govern un mes abans de les eleccions. Un acord que qui més qui manco veia electoralista i de poc recorregut en un context de manca de recursos, com s'ha acabat demostrant.

 

El + vist

El + comentat