06/09/2022

'El Mundo', a favor d'una decisió de la Generalitat

1 min
Una mare i el seu fill arribant a l'Institut Escola Mirades, Horta Guinardo.

BarcelonaEl Mundo publica avui un interessant reportatge on recull les opinions de molts pares de família espanyols que envegen el fet que la Generalitat de Catalunya hagi decidit iniciar el curs escolar una setmana abans del que era habitual. Resulta especialment estrany que aquest diari es mostri a favor d'una decisió del govern català, i en concret d'una conselleria pilotada per ERC com és la d'Educació. La informació es completa amb una comparativa dels cursos escolars de la UE on es pot comprovar que Espanya és el país on els nens tornen més tard a col·legi i on les vacances d'estiu són més llargues, 11 setmanes en lloc de les 8 que hi ha a França o les 6 del Regne Unit o Alemanya.

Encara resulta més curiosa l'explicació de per què altres comunitats autònomes que s'havien plantejat també avançar el retorn a l'escola, com ara Extremadura, han hagut de recular pel "malestar" que la proposta havia provocat en els docents. O sigui, d'alguna manera el diari ve a dir que la Generalitat ha sigut valenta perquè s'ha atrevit a implementar una mesura que podia tenir un desgast i un cost electoral importants (no en va entre els docents també hi ha votants d'ERC) amb la vista posada en el que consideren que suposa un benefici superior per a la societat.

La gran pregunta és si altres comunitats seguiran l'exemple de Catalunya per avançar el curs, veient el consens que la mesura provoca entre les famílies, o si cap s'arriscarà a remoure aquest vesper. La voluntat d'autogovern, amb encerts i errors, es demostra prenent decisions que no agraden a tothom. I en aquesta qüestió, fins i tot El Mundo reconeix que només la Generalitat ha fet un pas endavant.

stats