Publicitat
Publicitat

EDITORIAL

Una reunió que arriba tard

La trobada de la consellera d'Educació amb l'Assemblea i Crida retrata el Govern perquè posa de manifest que en tres anys i mig aquesta no s'havia produït

Finalment, la consellera d'Educació, Núria Riera, es reunirà amb l'Assemblea de Docents i amb la plataforma Crida. Ho farà aquest dilluns. Serà la primera vegada que el Govern es reuneix amb aquestes dues entitats, que han tingut un paper determinant en la mobilització de la comunitat educativa en contra de les polítiques aplicades pel Govern de José Ramón Bauzá. La trobada, tot i que sempre és benvinguda, arriba tard. I, a pocs mesos de les eleccions, sembla més aviat un gest del Govern per intentar rentar-se la cara que altra cosa. Arriba quan el conflicte educatiu es troba totalment enquistat i quan el principal element que el motivà, el Tractament Integrat de Llengües (TIL), deambula en una situació de llimbs, sentenciat pels tribunals i només aplicat parcialment.

Arriba també després d'un escàndol a la Conselleria d'Educació per l'intent de col·locació d'un interí com a assessor que ha suposat la dimissió d'un director general i que ha mostrat un Govern aferrat a velles maneres de fer política i que no ha entès que bona part de la societat ja no tolera determinats comportaments dels seus governants. I arriba a molts pocs mesos de les eleccions, quan el Govern s'esforça a intentar aparentar que tot va bé.

Si el que cerca amb aquesta reunió el Govern és rentar-se la cara, d'entrada allò que aconsegueix és retratar-se, perquè el primer que crida l'atenció és que la trobada amb l'Assemblea i amb Crida no s'havia produït abans, ni quan fa més d'un any es produí la manifestació més massiva de la història de Balears ni després. L'Executiu de Bauzá, molt criticat per la manca de diàleg en l'àmbit educatiu, no s'ha reunit en tres anys i mig amb dues de les entitats que més protagonisme han adquirit en aquest àmbit. Dues entitats que van liderar una vaga a l'ensenyament que encara continua convocada. Malgrat això, la Conselleria no s'havia vist amb els seus representants.

Si allò que pretén la consellera Núria Riera és marcar distàncies amb els seus predecessors i mostrar un tarannà dialogant, també arriba tard, perquè ha trigat gairebé tres mesos a convocar aquestes entitats i ha tingut temps de reunir-se abans amb associacions com el Circulo Balear; i perquè el conflicte que ha protagonitzat les dues darreres setmanes li ha fet perdre bona part de la seva màcula i de la seva credibilitat. Però mai és tard per al diàleg. I si és això el que se cerca realment, i no només una foto per guanyar crèdit, no bastarà amb una trobada. Caldrà esperar les passes que fa la Conselleria d'Educació en endavant per veure si ha canviat res. De moment, els fets evidencien que el canvi és mínim.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT