LLIBRES

Avui es presenten a Lloseta els dos darrers títols publicats per l'Editorial Moll

Les obres de Pau Vadell i Aleix Cort són els premis de poesia i narrativa de la Vila, en la seva setzena edició

Avui, a les 20,30 h, el Teatre de Lloseta serà l'escenari de la presentació de les obres guanyadores dels XVI premis literaris Vila de Lloseta que, en l'edició d'enguany, es varen atorgar a El lladre d'ombres d'Aleix Cort (en la categoria de narrativa) i a Sang cremada de Pau Vadell (com a millor obra poètica), el qual serà presentat pel poeta Miquel Bezares.

Després de l'anunci de tancament de l'Editorial Moll, els de Vadell i de Cort són els dos darrers llibres publicats per l'empresa fundada fa 80 anys per Francesc de Borja Moll i que començà la seva singladura, aquell any de 1934, amb una edició del Llibre d'Amic e Amat de Ramon Llull. L'Editorial Moll és l'encarregada de la publicació i distribució de les obres premiades amb els guardons literaris de Lloseta, d'aquí que la liquidació de l'empresa editora hagi donat inseguretat als autors sobre el futur de la distribució d'aquests dos títols.

Sang cremada, de Pau Vadell representa la cloenda d'un cicle de llibres que l'autor dedicà al cos. Es tracta de poemes molt breus que qüestionen preguntes transcendents de les quals el poeta en treu algunes conclusions. Sang cremada ha estat inclòs en la col·lecció Balenguera de can Moll.

Per la seva banda, l'obra premiada en la categoria de narrativa, El lladre d'ombres d'Aleix Cort, és un joc de elats entrellaçats, de contes dins contes com si es tractàs d'un calidoscopi en el qual hi trobam uns personatges per als quals la claror i la foscor ha pres un paper central a les seves vides. Aquesta obra està inclosa en el catàleg de la col·lecció Raixa de l'Editorial Moll.

Els premis a les dues obres varen ser atorgats el passat 23 d'abril, i avui, tota vegada publicats, se'n farà la presentació, a l'hora que l'Ajuntament de Lloseta ja ha difós les bases per a la 17ena edició dels guardons literaris.El + vist

El + comentat