Biel Caldentey: “També hem tingut el nostre Podem particular”

El secretari general de l'STEI anuncia una “renovació generacional” i remarca que encara són el sindicat més votat a l'ensenyament, tot i haver perdut 6 delegats

Els resultats provisionals de les eleccions sindicals a l'ensenyament per triar els 43 representants de la Junta de Personal Docent no Universitari han suposat una davallada dels sindicats tradicionals i, tot i que el sindicat hegemònic en el sector, l'STEI, ha tornat a aconseguir el major nombre de representants, la irrupció de noves forces com Alternativa i UOB Ensenyament n'han propiciat una forta davallada i la pèrdua de la majoria absoluta: de 21 delegats a 15, 6 menys que els aconseguits el 2010.

 
El secretari general de l'STEI, Gabriel Caldentey, recorda que han guanyat una altra vegada, “encara que no de la manera tradicional, no per majoria absoluta”. I és que l'STEI acumulava victòries des de l'any 1987. Ara, el fenomen de l'Assemblea de Docents no ha passat debades i Caldentey ho qualifica com “el nostre Podem particular”. “Hi ha hagut una sorpresa i ha estat la irrupció de gent que no ha gestionat mai de manera directa, que ha propiciat un vot fàcil”, afirma després de conèixer els resultats provisionals d'aquesta jornada electoral. Reconeix, així mateix, que Alternativa i UOB Ensenyament “són benvinguts des del punt de vista democràtic”, emperò emfatitza que “a partir d'aquest moment ara ja tots som corresponsables”.

 
Caldentey reconeix que l'STEI no ha sabut connectar amb “el segment de professionals més joves” i que, per això, prepararan un “canvi generacional” en el sector de l'ensenyament, que encara no vol concretar. Dóna l'enhorabona als nous sindicats emergents pels resultats obtinguts i reconeix que l'estratègia seguida no ha donat els fruits desitjats o esperats.

 

El + vist

El + comentat