Publicitat
Publicitat

Núria Riera queda en fora de joc

La FAPA i la Unió Obrera Balear se sumen a les veus que demanen la dimissió de la consellera d'Educació després de la polèmica renúncia del director general Miquel Deyà

Núria Riera ha quedat en fora de joc. La consellera d'Educació ha vist com la calma aparent amb la qual va iniciar-se en el càrrec ara fa poc més de dos mesos s'ha evaporat després de la polèmica dimissió del director general d'Educació, Miquel Deyà. Si diumenge fou bona part del sector educatiu i l'oposició que exigiren el cap de la consellera, aquest dilluns s'hi han afegit la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) i la Unió Obrera Balear.

Per la FAPA, aquest darrer episodi succeït a la Conselleria d'Educació és la demostració més evident que el que mou la consellera és "l'interès particular". És per això que ja no la consideren una "interlocutora vàlida" per mantenir-se al capdavant del seu departament. "La senyora Riera ha perdut tota credibilitat i ha deixat de ser una interlocutora vàlida, vist l'interès particular que la mou", han destacat en un comunicat.

A parer de la FAPA, el nomenament de Riera és un canvi cosmètic per guanyar temps amb vista a les properes eleccions. És per això que eleven les responsabilitats fins al president del Govern, José Ramón Bauzá. "Dimiteixi o no, dugui o no als jutjats el senyor Deyà, en aquestes altures de legislatura ja no enganen ningú. Massa vegades han jugat amb la nostra confiança i amb la necessitat de les famílies, i tots tenim molt clar que el màxim responsable d'aquesta situació, qui hi ha darrere i qui ha de respondre per les actuacions del Govern és el senyor Bauzá", destaquen amb contundència.

L'organització sindical, per la seva banda, ha assenyalat que la comissió d'irregularitats en la gestió de la borsa d'interins per part de la Conselleria d'Educació "és un fet sabut i denunciat" per entitats educatives com la Plataforma d'Interins Docents en Acció (IDEA).

Segons UOB Ensenyament, aquestes irregularitats es podrien acabar amb la publicació setmanal de les diferents places de substitucions que es van produint i de les persones a qui s'adjudiqui ocupar-les.

A més, el sindicat reclama l'ús de la via telemàtica a l'hora d'oferir i d'adjudicar les diferents places, ja que considera que la via telefònica utilitzada fins ara no dóna garanties de compliment estricte de l'ordre de puntuació de la llista d'interins i possibilita que es cometin irregularitats en la contractació.

Segons la UOB, el fet que Deyà "hagi renunciat després de negar-se a traslladar de Menorca a Mallorca un docent afí al PP com li exigien la consellera i la directora del SOIB i candidata del PP a l'alcaldia de Lloseta, Xisca Ramis", suposa "la demostració que aquestes irregularitats tenen lloc i que la gestió dels recursos humans i econòmics dins de la Conselleria d'Educació està sent nefasta".

D'aquesta manera, Riera ha quedat en una posició compromesa. Tal com destacaren l'Assemblea de Docents –a través d'un comunicat–, el sindicat Alternativa o Adesma, la consellera només té dues sortides: dimitir o acudir als tribunals. La consellera està en fora de joc.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT