Educació nomena l'exvicepresidenta d'ANPE "personalitat de reconegut prestigi" al Consell Escolar

Clara Roca Lasheras deixà el càrrec sindical el mes de febrer i substitueix la dimissionària Ana Redondo, regidora del PP de Valldemossa

La consellera d'Educació, Núria Riera, ha nomenat Clara Roca Lasheras "personalitat de reconegut prestigi en l'àmbit de l'educació" del Consell Escolar de les Illes Balears. Roca, docent del CEIP Son Pisà de Palma, va ser vicepresidenta del sindicat ANPE fins al passat mes de febrer i actualment hi està "simplement afiliada", segons han informat des del sindicat.

El nomenament de Clara Roca es produeix arran de la dimissió d'Ana Redondo, regidora del PP de Valldemossa a l'oposició i llicenciada en Dret, que fou elegida el desembre del 2013 per l'equip de Joana Maria Camps per ocupar aquest càrrec de "personalitat de prestigi reconegut en l'àmbit de l'educació", tot i que no constava cap "reconeixement dins l'àmbit educatiu". La Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (COAPA) va presentar el passat mes de febrer un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, per aquest nomenament com a membre i vicepresidenta del Consell Escolar, que actualment es troba pendent de sentència segons informa el grup.

Redondo va dimitir el mes de juliol, però a l'ordre que publicà aquest dissabte el Butlletí Oficial de la Comunitat figura com a cessada. Crida l'atenció també que l'ordre que publica el BOIB té data de dia 3 d'octubre.

Segons la llei que regula el Consell Escolar, s'han d'escollir, per formar-ne part, "dues personalitats de prestigi reconegut en el camp de l'educació, designades pel conseller competent en matèria d'educació i alguna de les quals ha de pertànyer a un moviment de renovació pedagògica o institució reconeguda en l'àmbit educatiu".

Des del novembre del 2013 ocupa també aquest càrrec Mònica Vaquer Marín, docent, que va anar a les llistes del Partit Popular d'Inca com a suplent en les eleccions del 2011.

El + vist

El + comentat