Balears 13/08/2013

El Govern triarà a dit sense exigir ni català ni anglès el cap de Servei del TIL

El diputat de MÉS Nel Martí denuncia el canvi de la plaça de concurs a lliure designació sense requisits

ARA Balears
1 min

PalmaEl diputat de MÉS Nel Martí ha denunciat aquest dimarts que el Govern no exigirà ni català ni anglès al cap de Servei del Tractament Integrat de Llengües (TIL), segons consta en la modificació de llocs de treball aprovada al Consell de Govern de divendres. Segons el document la forma de provisió de la plaça ha passat de C, a través d'un concurs públic, a L, de lliure designació. En l'apartat de requisits no hi diu res, de manera que no s'exigirà cap coneixement d'idiomes específic per al nou directiu.

Segons Martí, el Decret del trilingüisme o del TIL "ha esdevingut un projecte integrista contra el català". El diputat el defineix "d'espanyolisme destructiu i fanàtic". "Quin sentit té que qui ha de dirigir, gestionar i vetlar per un projecte integrat de llengües, de tres llengües, només n'hagi de conèixer una?", es demana Martí, i ell mateix es respon que "és una mostra més de quin és l'únic objectiu del TIL: arraconar el català".

El diputat menorquí assegura que aquesta darrera mesura del Govern, que arriba poc després de la suspensió dels tres directors de tres instituts de Maó, demostra un pic més que el Decret del trilingüisme és un "projecte sectari de partit, i no un projecte educatiu assumit i legitimat per la comunitat educativa".

stats