L'Assemblea de Docents demana a l'esquerra “un anunci aviat” que doni sortida a la LOMQE

PSIB, MÉS i Podem han convocat per dijous les entitats de la comunitat educativa per abordar la “minimització” dels efectes de la llei Wert

L'Assemblea de Docents ha acordat per unanimitat, en l'assemblea general que ha fet aquest dimarts horabaixa a l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, mantenir l'estratègia de boicot a la LOMQE. Per això mantenen la consigna de votar negativament en els claustres les distribucions horàries dels cursos d'ESO i Batxillerat que l'any que ve ja han d'aplicar la llei Wert. “Continuam pensant que la votació negativa és més necessària que mai”, ha manifestat el portaveu de l'Assemblea, Guillem Barceló. D'aquesta manera, apunta, “s'està exercint la pressió de visualitzar el conflicte, però en qualsevol cas volem remarcar que aquesta campanya no va en contra dels equips directius ni de les famílies”.

Continuen demanant a Núria Riera, consellera en funcions, que ajorni l'aplicació dels currículums de la LOMQE a ESO. Però sobretot confien que els partits que negocien “donin en breu algun tipus de solució”. “No són ells els responsables de la situació”, remarca Barceló, alhora que demana “un anunci aviat”.

De moment, els polítics que formen part de la comissió per “minimitzar” els efectes de la LOMQE ja han convocat les entitats més representatives de la comunitat educativa en una reunió prevista per aquest dijous a les 18 h a Can Alcover. “Si a la reunió de dijous les propostes que es plantegen són satisfactòries, demanarem que es facin públiques per tranquil·litzar les famílies i directors amb vista al curs que ve”, ha dit el portaveu dels Docents.

Quant a les solucions, és evident que el temps passa, però consideren que “el procés administratiu mai no pot estar per damunt del sistema educatiu” i si aquest estiu “és una mica diferent d'altres anys, idò ho haurem d'assumir”, ha dit Barceló amb referència que la decisió que prengui el nou govern amb relació al possible ajornament de la LOMQE arribarà segurament amb el curs acabat.

Vaga

En l'assemblea també s'ha parlat del manteniment o no de la vaga indefinida. En qualsevol cas, de moment els sembla “absurda” la possibilitat de desconvocar-la. “Quan es constitueixi el nou govern, confiem que convoqui els comitès de vaga per parlar dels punts de la taula reivindicativa. Aleshores ens asseurem, negociarem i en funció d'aquesta negociació plantejarem una desconvocatòria. Però és evident que hi ha d'haver un procés de negociació”, assegura Barceló.

D'altra banda, els Docents també han acordat donar suport a la vaga dels treballadors de Movistar. A partir d'aquest dijous s'iniciarà una campanya per recollir fons als centres educatius.