EDUCACIÓ

L'Assemblea de Docents es mobilitzarà el desembre per forçar una millora del pressupost d'Educació

Insten el Govern a renegociar el deute per fer front a l'emergència social

El Govern d'esquerres també tindrà mobilitzacions del sector educatiu. L'Assemblea de Docents ha aprovat aquest dijous horabaixa fer mobilitzacions dins el proper mes de desembre. La insatisfacció del col·lectiu en relació als pressuposts que l'Executiu destinarà el 2016 a Educació n'és el motiu principal. “No seran mobilitzacions contra el Govern, sinó per una millora del pressupost”, ha assegurat el portaveu del comitè de vaga, Guillem Barceló.

El format d'aquestes accions encara no estan clares i serà el comitè de vaga el que perfilarà una sèrie de propostes que se sotmetran a votació en una propera assemblea general prevista per a dia 2 de desembre. El que és segur és que els Docents no pensen en la reactivació de la vaga, sinó en mobilitzacions al carrer o en els centres educatius.

L'Assemblea se sent abandonada per l'Executiu de PSIB i MÉS, “cap membre del Govern, ni formalment ni informalment, no s'ha posat en contacte amb nosaltres; tampoc cap membre dels partits que en formen part”, assegura Barceló. “Ens han ignorat”, afegeix. En canvi, amb Podem sí que reconeix que el col·lectiu ha parlat dels pressuposts, que consideren que “no responen ni a les promeses electorals ni a les necessitats urgents del sistema educatiu”.

Tot i aquest abandó que senten que pateixen, afirmen que l'objectiu clar de les mobilitzacions és la “millora substancial del pressupost educatiu”. Consideren que el Govern “té marge” i que hi ha partides de les quals l'Executiu “pot ficar mà”.

Igualment, apunten la necessitat que el Govern d'Armengol planti cara al deute. “És il·legítim, ve de la delinqüència de corbata i del pillatge”, diu el portaveu dels Docents, i per això demanen que s'enfronti als bancs i el renegociï. “Encara no hem sentit a parlar a ningú del Govern perquè no hi ha els doblers necessaris per a l'emergència social, en aquest sentit; el mal finançament no és l'únic problema”, ha afegit.

Associació professional de docents

A banda de les mobilitzacions, l'assemblea general ha plantejat als assistents la possibilitat de crear una associació professional de docents, un camí que s'ha emprès a Eivissa. Aquesta opció respon “a la necessitat de tenir una veu pròpia en qüestions pedagògiques”, han explicat des de l'Assemblea. Per això, membres del CEIP Talaiot de s'Illot han assistit a la reunió per explicar als Docents la seva experiència respecte de l'autoformació.

Pel que fa a la negociació que aquest divendres Martí March ha convocat sobre la recuperació dels sexennis, Barceló ha assegurat que aquest és un dels punts de la taula reivindicativa de la convocatòria de la vaga indefinida i que per aquest fet considera que l'Assemblea hauria de formar part de la negociació. Sobre el contacte amb el conseller, ha assegurat que estan esperant “perquè ell ens va dir que ens cridaria, però començam a estar acostumats que digui moltes coses i en faci poques”, ha conclòs.