Publicitat
Publicitat

L'STEI demana a la Fiscalia que investigui si s'ha comès malversació en l'escàndol de Joan Trobat

El sindicat ha denunciat avui davant el ministeri públic el cas de l'interí protegit de Xisca Ramis i demana que s'obrin diligències

El cas del professor interí destinat a l'IES Cap de Llevant de Maó, Joan Trobat Sastre, ja ha arribat a la Fiscalia de les Illes Balears. L'STEI ha registrat avui dematí un escrit sol·licitant al ministeri públic que investigui si s'han comès delictes de prevaricació, tràfic d'influències, suborn de funcionari i malversació de fons públics en l'escàndol que ha desembocat en la dimissió del director general d'Educació, Miquel Deyà, i que ha qüestionat la figura de la consellera d'Educació, Núria Riera, i la directora general del SOIB, Xesca Ramis.

El sindicat majoritari a l'ensenyament apunta com a possibles responsables d'aquests fets Núria Riera, Xesca Ramis, el secretari general de la Conselleria d'Educaió, Bartomeu Alcover, i el mateix docent interí, Joan Trobat Sastre. Igualment, considera Miquel Deyà com a "possible testimoni".

Aquesta és la "cirereta d'una sèrie d'irregularitats que s'han detectat aquest curs, de les quals s'ha sol·licitat informació per escrit però no se'ns ha contestat", ha assegurat Pere Pol, qui ha col·laborat amb els serveis jurídics del sindicat. L'STEI ha registrat també avui un document a la Conselleria d'Educació perquè Riera aclareixi tot aquest assumpte. "Ens temem que ens trobam davant uns fets que són només la punta de l'iceberg" pel que fa a irregularitats en assumptes de contractació d'interins, ha afirmat Cosme Orell.

L'oficina de l'STEI ha sol·licitat hora amb el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach per "facilitar-li tota la informació que requereixi i poder tirar endavant aquesta investigació", ha assegurat Pol.

 

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT