Balears 16/09/2013

L'oposició demana a Bauzá que rectifiqui davant l'èxit de la vaga

El PP considera que l'aturada "no té cap fonament"

2 min

Els grups de l'oposició han demanat avui al president del Govern, José Ramón Bauzá, que rectifiqui davant el seguiment massiu que està tenint la vaga de docents a les Illes. La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha advertit que la vaga constata "el fracàs de la política del president Bauzá en matèria d'educació" perquè "no pot ser que tothom estigui equivocat i l'únic que tingui raó sigui Bauzá".

La portaveu socialista ha defensat la necessitat de retornar "al seny i a la responsabilitat" i ha demanat al president Bauzá que "comenci a fer feina per reconduir aquesta situació sense precedents" dintre del món educatiu a les Illes Balears. Has anunciat que, malgrat que no vulgui parlar d'educació, avui ho haurà de fer perquè el ple del Parlament se centrarà en aquesta qüestió que, segons els socialistes, és la que més preocupa els ciutadans. "Anglès sí, però així no", ha recalcat Armengol, qui ha comparegut acompanyada pel diputat al Congrés, Pablo Martín, que demà demanarà al ministre José Ignacio Wert la seva valoració sobre la vaga indefinida.

La coalició MÉS també exigí al Govern una rectificació i el seu diputat Antoni Alorda ha considerat una "amenaça" un article del diputat Antoni Camps en què apuntava que la vaga serviria per conèixer els noms i llinatges dels docents que "juguen amb els alumnes per aconseguir objectius polítics".

La popular Mabel Cabrer ha acusat MÉS d'insultar i incitar a la violència enmig de la vaga. La popular insisteix a criticar el PSOE perquè, segons ella, té un doble discurs quan defensa el trilingüisme i s'oposa al TIL. Finalment, ha lamentat els "perjudicis" que pateixen pares i nins davant una vaga "que no té cap fonament".

També El Pi considera que la resposta massiva de la comunitat educativa a la convocatòria de vaga ha de fer reflexionar el president Bauzá. "Els insults i el menyspreu constant a mestres i professors no poden continuar", diu la formació en un comunicat, en el qual també exigeix a l'Executiu que canviï d'actitud i reprengui les negociacions per aturar les protestes.

stats