EDUCACIÓ

March diu que no hi ha denúncies per falta d'ensenyament en castellà

Assegura que només hi ha hagut dues reclamacions resoltes de canvi de centre

El conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat al Parlament que no consta cap denúncia d'alumnes en contra de projectes lingüístics de centres perquè no es facin prou hores lectives en castellà, i ha apuntat que només s'han registrat dues demandes d'estudiants que reclamaven canviar de centre per aconseguir una major educació en castellà i ja s'han resolt.

March responia així a la intervenció de la diputada de Ciutadans Olga Ballester, qui ha denunciat que hi ha molts pares que se senten "impotents" perquè en els centres públics de les Illes no es garanteix que el seu fill pugui aprendre a llegir i escriure en castellà. La diputada ha insistit a defensar un model educatiu bilingüe, ha denunciat que el sistema de Balears provoca "discriminació i desigualtat", ha insistit que és "inconstitucional" i ha acusat el conseller d'"incomplir la llei".

El conseller ha defensat que ell sempre complirà la llei i que l'objectiu de la Conselleria és que els alumnes surtin del sistema obligatori amb domini del català, del castellà i d'una tercera llengua. En aquest punt, ha defensat que s'ha optat perquè cada centre dissenyi el seu projecte lingüístic i es faran avaluacions per comprovar que es compleixen aquests criteris i, en cas que no es compleixin, s'hauran de modificar els projectes. March ha apuntat, però, que el problema de l'ensenyament a Balears va molt més enllà pel deteriorament en les condicions d'ensenyament o l'augment de ràtios que s'ha registrat en els darrers anys.

El fet que les dues primeres preguntes de Ciutadans al Govern hagin estat una per l'ensenyament en castellà i l'altra per la proposta d'oferir nacionalitat catalana als ciutadans de les Illes que va fer el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, ha provocat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi retret al portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, que "només parlin de Catalunya i de la llengua". Armengol ha acusat Pericay d'utilitzar el Parlament per fer campanya a les catalanes i a les generals. "El veig obsessionat amb Catalunya i la meva obsessió són les Illes Balears", li ha dit.