Balears 05/08/2013

El PP creu que el curs escolar “començarà de manera normal”

La portaveu d'Educació dels populars, Aina Aguiló, menysté l'amenaça de la vaga indefinida i defensa l'aplicació del TIL

Enric Borràs Abelló
2 min

Palma"El Govern fa feina permanentment, ja estan aprovats tots els projectes lingüístics i no crec que el curs escolar comenci amb gaire problemes", ha declarat aquest dilluns la portaveu d'Educació del PP, Aina Aguiló. Fins i tot ha insistit que "es preveu que es començarà el curs escolar de manera normal", quan li demanaven sobre la vaga indefinida que l'Assemblea de Docents impulsa per al setembre.

El PP, doncs, treu crèdit i importància a l'amenaça de vaga indefinida, tot i que l'Assemblea de Docents ja recull signatures per convocar una assemblea oficial per al 30 d'aquest mateix mes on es voti si s'ha de fer.

Aguiló ha fet aquestes declaracions arran de la reacció del PSIB sobre l'escàndol de l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Ha insistit en la línia oficial del partit i del Govern dient que el PP, des que va guanyar les eleccions, ha fet feina per implantar "llibertat i plurilingüisme enfront del que vol el PSIB, que és immersió lingüística i falta de llibertat".

Per Aguiló, el TIL va passar tots els tràmits legals necessaris perquè s'aprovàs i després just es varen fer unes instruccions "perquè pareixia que no quedava gaire clar l'article 20" i perquè les havien demanades els directors. De fet, les instruccions de la Conselleria d'Educació als inspectors eren una resposta a l'intent de molts centres educatius per, a través de l'article 20, intentar ajornar la rebaixa d'hores de classe en català que preveu el TIL.

Segons Aguiló, les instruccions "estan avalades per l'advocacia del Govern i són d'obligat compliment", malgrat que molts sectors de la comunitat educativa mantenen que els equips directius no poden imposar nous projectes lingüístics seguint les ordres de les instruccions. Els projectes, per llei, s'han d'aprovar als consells escolars dels centres i a l'agost no es poden reunir.

Aguiló també ha subratllat que les instruccions sobre el TIL s'han avalat des de la inspecció educativa, un organisme format per professionals "on fins i tot hi ha exalts càrrecs del Pacte", de manera que no els poden acusar de ser "partidistes".

stats