El Pi demana al Govern un decret llei per suavitzar la LOMQE

Els regionalistes assenyalen que "altres autonomies han demostrat més decisió i coratge per actuar contra una llei destinada a morir” 

El Pi insta el Govern a fer un decret llei que, almenys, suavitzi els efectes negatius de la LOMQE. La formació regionalista recorda a l'Executiu que "altres autonomies han demostrat més decisió i coratge per actuar contra una llei destinada a morir” i veu el decret llei com "la fórmula idònia per reaccionar, és factible i hi ha marge jurídic".

"De moment manca concreció i un calendari d’actuacions”, explica el vicepresident del partit i diputat al Parlament, Josep Melià, qui assenyala que "el temps va en contra". El Pi recorda la petició de la comunitat educativa "d’una major implicació per part de les forces polítiques per paralitzar una llei que durà una nova situació de caos a les escoles”.

"Contràriament al que ha dit el Govern, un decret llei sí que es pot dictar en matèria educativa o en matèria de drets fonamentals; és més, entre que es dicta i que el Tribunal Constitucional el suspèn, poden passar mesos.El curs començaria amb normalitat i la llei quedaria neutralitzada”, expliquen des de la formació regionalista.

“El Govern ha de salvaguardar la comunitat educativa. Si després el govern de l’Estat o el Tribunal Constitucional suspenen la seva actuació, almanco ho haurà intentat i probablement haurà suavitzat molts efectes de la LOMQE”, consideren.