Riera nega que hi hagi 1.100 docents menys respecte a 2011 a Balears

La portaveu del Govern diu que s'han recuperat els professors que hi havia i que ara les xifres estan a nivell de 2008

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Núria Riera, ha negat avui que hi hagi 1.100 docents menys a Balears respecte a 2011, com varen denunciar ahir associacions de professors, estudiants i pares d'alumnes.

"No és cert que a dia d'avui hi hagi una diferència tan gruixuda del que hi havia en 2011", ha dit Riera en la roda de premsa posterior al Consell de Govern en ser consultada sobre aquest assumpte. Segons ha explicat la portaveu del Govern, malgrat que a inicis de legislatura va caldre fer retallades i ajustos, a partir de 2013 s'ha intentat recuperar les xifres de recursos i de professors, amb el que actualment s'estan aconseguint els nombres de 2008 i 2009.

Com a exemple, Riera ha assenyalat que per aquest any hi ha 373 docents més en relació al curs anterior i s'han prioritzat els sectors educatius amb necessitats especials. Quant a la petició d'ajornament de la LOMQE, sol·licitada per part del Consell Escolar, Riera ha recordat que es tracta d'una normativa estatal que ha d'aplicar-se perquè "forma part del full de ruta".

Ha assenyalat que la direcció general i els serveis jurídics valoren les al·legacions i peticions dels diferents sectors per veure com pot facilitar i millorar la seva aplicació, amb el que, ha insistit, en què "s'incorporaran totes les millores, però dins del full de ruta marcat". "Consensuarem tot el que sigui possible, però no ajornarem perquè sí la seva aplicació", ha emfatitzat la consellera d'Educació.