L'STEI reclama a Educació mesures de planificació a Manacor

El sindicat de docents demana a la Conselleria d'Educació que "s'avanci als problemes" davant un possible augment d'alumnat nouvingut en els propers anys

El sindicat de docents STEI reclama a la Conselleria d'Educació que planifiqui la construcció de nous equipaments a Manacor i que d'aquesta manera "s'avanci als problemes que podria suposar un augment important d’alumnat nouvingut" en els propers anys.

El sindicat apunta en un comunicat que les darreres dades facilitades pel Servei d'Escolarització demostren que s'han disparat les sol·licituds d'escolarització tardana, "després de tres anys de congelació". Segons el sindicat, es trenca la tendència a la baixa que s'havia registrat des de l'any 2013, a causa de la crisi.

Per la seva banda, l'STEI explica que aquestes sol·licituds s'han concentrat a les etapes d'Infantil i Primària i en el cas de Manacor el percentatge arriba a un 13,5% del total, a diferència del de Palma, que és d'un 41%. Amb tot això, el sindicat critica la gestió viscuda al llarg de la darrera setmana a la capital del Llevant, que posa de manifest "els greus efectes d'una mala planificació i una manca de previsió".

No obstant això, el sindicat d'ensenyança ha valorat de manera positiva l'acord del Consell Escolar Municipal de Manacor de  no obrir cap nova línia i que s'hagin distribuït de manera equitativa els alumnes amb necessitats educatives entre tots els centres escolars.

El + vist

El + comentat