TEMA DEL DIA

Un 69% dels docents vota 'no' a l'acord amb Educació

Iñaki Aicart: “Martí March ha de moure fitxa davant aquests resultats”

 

3.294 docents dels 4.768 que han votat entre aquest dimecres i dijous a 185 centres de les Illes Balears han votat 'no' a l'Acord marc negociat amb la Conselleria d'Educació i que els sindicats STEI i FE-CCOO ja han ratificat.

Els resultats provisionals del referèndum organitzat per l'Assemblea de Docents arreu de les Illes Balears reflecteixen que del total de 4768 vots emesos, 3294 (69,09%) s'han decantat pel no a l'Acord, mentre que 1223 (25,65%) hi han votat a favor. Un 4,76% dels vots (227) han estat en blanc i 24 (el 0,50%) han estat nuls.

En total s'han organitzat 187 meses en 185 centres educatius arreu de les Illes Balears. En total, hi ha al voltant de 300 escoles i instituts públics a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

El recompte dels vots s'ha fet a l'IES Binissalem i fins dilluns no serà definitiu ja que encara falten les actes d'una desena de centres que tenen fins demà horabaixa per enviar-les. Demà l'Assemblea enviarà la informació als centres perquè s'obri un període de reclamacions, que es tancarà dilluns horabaixa. Posteriorment els representants del comitè de vaga registraran els resultats finals a la Conselleria d'Educació perquè tingui constància oficial dels resultats de la consulta.

A l'espera dels resultats definitius, des de l'Assemblea han manifestat la “gran satisfacció per l'èxit de la participació a les votacions”. No només això, però: el seu portaveu, Iñaki Aicart, ha destacat la “solidesa” del resultat, “que no dóna lloc a dubtes”. “Davant aquest resultat Martí March ha de moure fitxa”, ha dit des de l'IES Binissalem després de la sessió de recompte. Creu que és una “clara demostració de força” de l'Assemblea que respon a “l'intent del conseller de voler tancar un acord que no és bo i no està tancat”, ha afegit.

Després de tenir els resultats definitius, es convocarà una assemblea general a totes les illes per fer una anàlisi reposada de la consulta i definir l'estratègia a seguir a partir d'aleshores.