Balears 03/07/2013

El 80,4% dels exàmens de Selectivitat es varen fer en català

El nombre d'alumnes que trien la llengua pròpia davalla un 0,7%. La UIB ho explica com "una estabilització de l'ús del català en uns valors considerablement alts"

ARA Balears
1 min

PalmaEl 80,4% dels exàmens de Selectivitat que es varen fer a les Illes Balears el mes passat es varen contestar en català, un 0,7% manco que no el 2011. La xifra és la primera davallada registrada en l'ús del català a la Selectivitat des del 1992, però la Universitat de les Illes Balears la considera molt poc significativa i creu que aquests resultats "representen l'estabilització de l'ús del català en uns valors considerablement alts".

En aquest recompte no s'han tingut en compte els exàmens de llengua. La UIB també ha detectat que el 9,2% dels estudiants no ha contestat cap prova en català, excepte la d'aquesta assignatura, mentre que el 35,5% els ha respost tots en la llengua pròpia de les Illes Balears, exceptuant el d'espanyol. Els altres alumnes, un 55,3%, han fet alguns exàmens en català i d'altres en castellà.

Els estudiants de Menorca continuen sent els que fan servir més el català als exàmens, un 91,9% han respost en aquest idioma, tot i que el percentatge era l'any passat d'un 96,6%. A Eivissa i Formentera és on el precentatge d'ús del català ha davallat més: ha passat en un any del 80,2% al 77,1%; mentre que a Mallorca es manté al 79,7%.

stats