Els docents cobraran els sexennis i la paga extra abans de 2017

El complement salarial el rebran a partir del setembre, mentre que l'extra s'abonarà en diferents pagaments. Ha estat l'acord que han assolit Educació i els sindicats

Els docents funcionaris o interins de les Balears començaran a cobrar els sexennis el setembre de 2016, mentre que la paga extra de 2012 la percebran en diferents pagaments a partir de l'any que ve i fins a completar-la com a màxim al gener de 2017, ha indicat avui la Conselleria d'Educació i Universitat.

Aquests han estat els acords aconseguits durant la reunió mantinguda per la Mesa Sectorial d'Educació, integrada per tots els representants sindicals del sector educatiu, i la Conselleria. El conseller, Martí March, ha indicat el seu departament en una nota, es va comprometre en la reunió de la Mesa del passat 20 de novembre a presentar una proposta concreta per ser tractada en la reunió mantinguda aquest matí. En concret, segons la Conselleria, es proposa l'aixecament dels sexennis per al personal funcionari de setembre de 2016 i també el dels sexennis per al personal interí, a més de la seva equiparació al setembre de 2016.

L'acord, ha precisat la Conselleria, recull que els sexennis "són complements per a formació permanent i complements específics anuals establerts per a tots els docents del territori espanyol, i que els increments anuals són sempre els fixats en les diferents lleis de pressupostos". Quant a la recuperació de la paga extraordinària de 2012, la Conselleria ha explicat que als docents se'ls abonarà el 12,5 per cent el primer semestre de 2016 i que la resta, fins a arribar al 100 per cent, la cobraran com a màxim el gener de 2017.