Les famílies denuncien que Educació "confon les hores laborals i les lectives"

FAPA critica que se suspenguin les classes per les eleccions sindicals el proper 4 de desembre

La Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (COAPA) s'ha manifestat contrària a les declaracions de la consellera Núria Riera d'aquest divendres, en què digué que les eleccions sindicals "són un dret democràtic que s'ha de respectar". "Per a nosaltres, és evident que la Conselleria no vol entendre que els drets dels docents i els dels alumnes no són incompatibles i demostra que el gabinet de la senyora Riera té veritables problemes amb les matemàtiques i la normativa respecte de l'horari laboral, el de permanència i el lectiu que és d'aplicació al personal docent", afirma el president de COAPA, Jaume Ribas.

Consideren que la Conselleria no té "gens de respecte pels drets de l'alumnat a ser atesos correctament durant l'horari lectiu i l'horari escolar als centres educatius". Des de la confederació recorden que aquest dret és compatible amb els drets sindicals dels docents "si hi ha voluntat de compatibilitzar-ho".

Per això, creuen que Núria Riera confon l'horari laboral dels docents, l'horari escolar de l'alumnat i l'horari lectiu dels centres educatius. "Si ho tengués clar i amb uns mínims coneixements de matemàtiques, veuria que no són dos drets incompatibles", apunta Ribas.

Els representants de les famílies denunciaren la setmana passada que se suspenguin les classes aquest dijous, dia 4 de desembre, a partir de les 13 h i fins a les 18 h amb motiu de les eleccions sindicals dels professors i sense que hi hagi cap mesura d'atenció als alumnes.

Des de COAPA afirmen que, segons les instruccions per al curs 2014-2015 publicades per aquesta Conselleria tant per a Educació Infantil i Primària com per a Educació Secundària, l'horari laboral dels docents és de 37,5 hores setmanals distribuïdes segons les necessitats dels centres. A Educació Infantil i Primària l'horari de permanència dels mestres és de 30 hores setmanals, mentre que l'horari lectiu és de 25 hores setmanals i 5 de complementàries. Per una altra part, les instruccions diuen que "les 7,5 hores restants, fins a completar l'horari laboral, s'han de dedicar a activitats relacionades amb la docència i la formació permanent, que no s'han de fer necessàriament al centre". "No necessàriament no vol dir que no puguin anar al centre a votar durant aquestes hores", diu Ribas.


COAPA, igualment, exposa el següent esquema "perquè la consellera ho entengui":

Centres d'Educació Infantil i Primària

Horari laboral dels docents: 37,5 hores setmanals

Horari lectiu dels docents: 25 hores setmanals

Hores disponibles per votar sense suspendre activitats lectives: 12,5 hores setmanals

Centres d'Educació Secundària

Horari laboral dels docents: 37,5 hores setmanals

Horari lectiu dels docents: 26 hores setmanals

Hores disponibles per votar sense suspendre activitats lectives: 11,5 hores setmanals

El + vist

El + comentat