EIVISSA

El nou Can Misses d'Eivissa atén 116 pacients en el primer dia de funcionament

Eivissa ja disposa d’un nou centre hospitalari d’acord amb la població actual

Ahir a les 8 del matí, l’edifici B de consultes externes del nou hospital de Can Misses va començar a prestar servei als ciutadans d’Eivissa i de Formentera, i va atendre els primers pacients que tenien cita amb l’especialista. En total, durant aquesta primera jornada es varen realitzar 116 visites, 35 de les quals varen ser a l’àrea de Pediatria. L’Àrea de Salut de les Pitiüses, a més, ha disposat personal específic per guiar els pacients durant aquests primers dies, resoldre els seus dubtes i facilitar-los la circulació per les noves instal·lacions.

En aquesta jornada històrica, varen entrar en funcionament les consultes dels serveis d’Endocrinologia, Pediatria, Neurologia, Neuropsicologia, Medicina Interna, Dermatologia i Urologia. Tots ocupen 27 consultes situades en el soterrani i a la primera planta. Quan totes les especialitats finalitzin el trasllat, el nou Can Misses tindrà 84 consultes, mentre que fins ara només en tenia 29.

“Som sis pediatres i fins ara només disposàvem d’una consulta”, va comentar el doctor Bartomeu Bonet, cap de Pediatria de l’hospital Can Misses. “Ara tindrem tres consultes. No és només que disposarem de més espai, sinó que ens serà més senzill organitzar-nos les consultes, podrem atendre tothom al matí i es reduirà la llista d’espera”.

Trasllat satisfactori

Per la seva banda, el gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, es va mostrar satisfet per com s’havia realitzat l’obertura del nou edifici: “Hem estat tot el cap de setmana provant coses i avui podem dir que el resultat final és molt satisfactori”. El gerent va valorar la “professionalitat i el compromís” del personal sanitari, els quals “han facilitat i han col·laborat activament perquè aquest procés hagi estat un èxit”.

Durant les setmanes vinents, les consultes externes es traslladaran gradualment de l’edifici vell al nou. També canviaran d’ubicació els serveis de Rehabilitació, Diagnòstic per la Imatge, Hemodiàlisi, hospital de dia i unitat de tractament ambulatori. Els últims serveis que es traslladaran són els que impliquen una major complexitat, com els serveis no ambulatoris: urgències, àrea quirúrgica, UCI i hospitalització. En aquest cas, la mudança es realitzarà la pròxima tardor.

El nou hospital de Can Misses pren el relleu del ‘vell’ edifici que es va inaugurar el desembre de 1984 i que ja havia quedat petit a causa de l’important augment de població que ha registrat l’illa d’Eivissa durant les tres últimes dècades.