Part Forana 23/05/2013

Imputada l'exbatlessa d'Eivissa, Lourdes Costa (PSOE), i tot el seu equip de govern

S'investiga la condonació del pagament de més de 400.000 euros a la concessionària de l'ORA de Vila

ARA Balears
1 min

EivissaL'exbatlessa socialista de Vila, Lourdes Costa, i tota la seva junta de govern, formada per set regidors del seu equip, han estat imputats, segons publica el diari digital Ciutat.es. S'investiga el possible favor a l'empresa Control Park, concessionària del servei de l'ORA a Eivissa. L'anterior equip de govern hauria condonat el pagament de 412.120,51 euros en concepte de tributs a aquesta companyia, en la qual treballen familiars del PSOE d'Eivissa.

Aquesta quantia, que segons puntualitza Ciutat.es podria elevar-se fins als 3 milions d'euros, deriva de l'impost de transmissions patrimonials i es tracta d'uns doblers que haurien d'haver estat ingressats als comptes municipals a canvi de la prestació d'un servei públic com era el control de l'aparcament en el nucli urbà d'Eivissa.

La jutgessa de l'Audiència Provincial, Elionor Moyà, està investigant aquests fets, en els quals ha detectat indicis de presumptes delictes de prevaricació i malbaratament de cabals públics.

Lourdes Costa ha explicat al digital eivissenc Nou Diari que està "absolutament tranquil·la". Segons l'exbatlessa de Vila, "un any abans que denunciassin aquest fet, haurien embargat l'empresa perquè els doblers que es generaven a Eivissa es destinassin a pagar el deute que tenia amb l'Ajuntament mateix i no la que havia contret amb altres llocs on treballava".

stats