Activistes del GEN ocupen Tagomago i demanen que aturin les agressions ambientals

Els ecologistes ja feren aquesta acció fa 30 anys per aturar-hi la construcció de mansions

Una vintena d' activistes i simpatitzants del GEN - GOB Eivissa i de la Plataforma Tagomago Parc Nacional han desembarcat avui, diumenge, a l' illot de Tagomago per denunciar " el repertori d' agressions ambientals que està patint aquest espai teòricament protegit " . Després de sortir de la platja de Pou del Lleó amb zodíacs i caiacs , els expedicionaris han fet terra al mollet de l' illa . Posteriorment , han rodejat l' illot a través del camí que segueix la línia de costa i que és zona de pas públic fi ns a arribar al far , on han desplegat una pancarta i han llegit un manifest .

Durant el camí , t ant els membres del GEN com els periodistes que han acompanyat l' expedició han pogut veure amb els seus propis ulls l' ampliació del moll , l' ampliació del 'beach - club' amb  una plataforma flotant i la presència de quads i vehicles de motor que , en principi , hi estan prohibits . " Fa trenta anys , l' any 1984 , el GEN també va ocupar simbòlicament aquest espai com a resposta als projectes que preveien la construcció de m ansions a Tagomago . Gràcies a les mobilitzacions , finalment només se n'hi va construir una . Ara h em decidit realitzar una acció similar perquè consideram que Tagomago està en greu perill", ha dit el president del GEN , Joan Carles Palerm .

Després de desplegar una pancarta reivindicativa al far , s'ha fet la lectura del manifest ' Tagomago per al poble d'Eivissa ' , en el qual es reclama a l'Ajuntament de Santa Eulària i al Consell d'Eivissa que col·laborin a fer  efectiva la sentència de l' any 1996 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que obliga a demolir el quiosc de Tagomago perquè és il·legal , a més de la retirada de les sis boies instal·lades a la badia de Tagomago que serveixen per a l ' amarrament de iots i que estan situades sobre la posidònia del fons marí , fet que contribueix a la seva destrucció .

El GEN també  reclama a les institucions " la denegació de qualsevol p etició que facin els explotadors d'aquest illot per a qualsevol activitat que vagi en contra de la preservació dels valors naturals . Cap altre quiosc , ni fondeig , ni solàriums , ni plataformes flotants , ni res semblant no ha de tornar a ser tramitat mai en aquest illot " .

En el manifest també sol·licita l' agilitació per part de la Fiscalia i dels jutjats eivissencs de les diligències obertes amb  relació a les infraccions comeses en aquest espai . Finalment , també s'han adreçat a inquilins i a l' administrador de Tagomago , l' empresari immobiliari Matthias Kühn , i li han reclamat que abandoni l' illa " si no és capaç de conviure en harmonia amb els valors naturals de Tagomago, i  si continua mostrant una actitud prepotent i intolerable en qualsevol persona " .

El + vist

El + comentat