Enganxada a Twitter entre David Abril i Marga Prohens per les cabres del Vedrà

Guanyem Eivissa i la Conselleria de Medi Ambient de les Illes han mostrat la seva "profunda condemna" a les amenaces que ha rebut el conseller insular Miguel Vericad

Els grups municipals de Guanyem Eivissa han expressat aquest dimarts, mitjançant un comunicat, la seva "profunda condemna" les amenaces que rep el conseller insular de Medi Ambient, Miguel Vericad, arran de l'eliminació d'unes 40 cabres de l'illot del Vedrà.

Guanyem Eivissa recalca que és "del tot intolerable que un càrrec escollit democràticament" hagi de rebre amenaces "que arriben fins a demanar el cap dels suposats assassins i responsables". Els grups municipals consideren que "la campanya de desprestigi i criminalització amb arguments sense base científica sòlida" només pot respondre "a una preocupant manca d'objectivitat i a una intenció de manipular la bona feina".

El Conseller Vericad, així com organitzacions conservacionistes com ara el GEN-GOB,  han explicat el perquè de l'actuació i com s'ha dut a terme. Tot i així, recorda que la responsabilitat final és del Govern Balear "que s'ha vist obligat a assumir com a seu el problema que han provocat els irresponsables que van deixar animals domèstics a un espai natural endèmic i protegit per lleis internacionals".

D'altra banda, les xarxes socials també s'han fet un fort ressò de la polèmica. El parlamentari de MÉS David Abril i la portaveu del grup popular, Marga Prohens, han tingut una enganxada a Twitter. Abril ha recordat al PP que durant el seu govern amb el conseller Gabriel Company es van matar 19.000 cabres.

El GEN-GOB d'Eivissa i el GOB Mallorca també han volgut dir la seva:

Per part seva, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear s'ha sumat a les condemnes de les amenaces i recorda que, prèviament, "s'havien analitzat totes les alternatives possibles". A més, recalca que les cabres s'inclouen "en la llista de cent espècies invasores del món". En concret, les cabres del Vedrà es trobaven "en una situació d'abandonament amb manca d'aigua i aliment", una situació que la Conselleria defineix com " una mort anunciada per aquests animals".  El Govern balear recorda que el protocol que s'ha seguit és idèntic al que s'ha utilitzat en altres ocasions.