Part Forana 27/05/2013

L'empresa concessionària del bus a Eivissa es querella contra la batlessa de Vila

La nova estació de bus fa dos anys que està acabada i encara no s'han concedit els permisos per a què es pugui utilitzar

David Ventura
2 min

EivissaL'entitat Sociedad Gestora Cetis S.L., titular de la concessió per a l'explotació de l'estació de busos del Cetis a Eivissa, ha presentat avui una querella criminal contra la batlessa Marienna Sánchez-Jáuregui (PP), per delictes de prevaricació i realització arbitrària del propi dret. La querella ha estat interposada aquest dematí per l'advocat Miquel Borràs, en representació de la societat gestora.

L'empresa té la concessió de la gestió de l'activitat de l'estació de busos, una infraestructura que, recorda, des de l'abril de 2011 "compta amb tots els informes tècnics municipals favorables i compleix amb la legalitat vigent". Una vegada hagin passat dos anys sense que s'hagi fet efectiu el trasllat de l'activitat dels autobusos al Cetis i, en vista que tampoc no es realitzarà abans de la campanya d'estiu, l'empresa argumenta que la batlessa ha incorregut en una "greu deixadesa de l'exercici de les seves competències i flagrant incompliment de la Llei, en no dictar el Decret de Batlia ordenant la finalització de l'ús de l'estació d'autobusos de l'avinguda Isidor Macabich i ordenant el trasllat de les línies a la nova estació".

Segons la Sociedad Gestora Cetis SL, Sánchez-Jáuregui ha "omès deliberadament la Llei i no ha exercitat les seves competències" el que s'ha traduït en importants perjudicis econòmics. Així, els advocats de l'empresa recorden la "important inversió econòmica" que han realitzat i tots els doblers que han deixat d'ingressar a causa de la "impossibilitat d'explotar la concessió". A més, acusen la batlessa d'incomplir el contracte en consentir i autoritzar que la Policia Local s'instal·làs a la Torre-1 de l'edifici Cetis en contra de la voluntat de la societat gestora.

Finalment, l'empresa recorda els informes tècnics que es realitzaren sobre la informal i il·legal estació d'autobusos actual d'Isidor Macabich, que "en cap cas reuneixen les condicions d'higiene, salubritat, comfort i seguretat", i deplora que, dos anys més tard, l'Ajuntament encara no hagi decidit el trasllat a la nova estació, "moderna i pràctica, per a una prestació d'un millor i més segur servei de transport públic".

stats