EIVISSA

Marí i les tres tinents d’alcalde acaparen els càrrecs de gestió

El repartiment d’ocupacions s’ha aprovat en ple extraordinari

L’Ajuntament d’Eivissa va dur a terme un ple extraordinari en el qual va aprovar el repartiment de càrrecs en el nou equip de govern. Les responsabilitats recauen principalment sobre les espatlles de la nova alcaldessa, Virgínia Marí, i sobre les tinents d’alcalde Lina Sansano, Mar Sánchez i María Fajarnés.

En el cas de l’alcaldessa, Marí no només assumirà l’alcaldia i el departament de Recursos Humans i Noves Tecnologies, sinó que també presidirà el Consell Municipal de Participació Ciutadana, la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni, el Consell Insular d’Acció Social, el Consorci Mobilitat per Eivissa, la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars, la Comissió Coordinadora de Policies Locals, el Consell de Navegació i del Port d’Eivissa, la Fundació per a la Promoció Turística d’Eivissa i Formentera i els consells sectorials d’Eivissa de Mobilitat, Turisme, Artesania, Moda, Comerç, Veïns i Interculturalitat.

Per si no tingués prou feina, Marí també s’encarregarà de l’Assemblea del Consorci d’Aigües de les Illes Balears i presidirà la mesa de contractació del procediment de licitació del servei públic per a la recollida i el transport de residus sòlids.

María Fajarnés, un dels noms que s’incorporen en el nou equip de govern, es queda no només les àrees d’Economia, Hisenda, Medi Ambient i Mobilitat, sinó també una entitat particular sensible com és el Consorci Patrimoni de la Humanitat.

Els altres dos noms forts seran les dues tinents d’alcalde Mar Sánchez i Lina Sansano, que ja ocupaven llocs de responsabilitat durant l’alcaldia de Pilar Marí. D’aquesta manera, Lina Sansano s’encarrega de les àrees de Cultura, Patrimoni, Festes, Normalització Lingüística i Turisme, i assumeix càrrecs relacionats amb aquesta àrea com el Patronat de l’Escola de Turisme i el Consell Assessor de la UIB, entre d’altres.

Per la seva banda, Mar Sánchez assumeix les àrees d’Esport, Joventut, Política d’Igualtat, Educació i Benestar Social. També assumeix càrrecs derivats d’aquestes àrees, ja que serà la representant de l’Ajuntament en el Pla Municipal de Drogues i en el Fòrum de la Immigració del Consell Insular.

La resta de membres del govern municipal són Juan Flores, que assumeix les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat, Habitatge i Protecció Civil; Salvador Gallego, que s’ocupa de Vies Públiques, Obres, Participació Ciutadana i Comerç; i Constantino Larroda, que s’encarrega de Policia Local, Cementeris, Neteja d’edificis públics i Sancions. Joan Daura continuarà com a regidor sense càrrecs ni responsabilitats.

El + vist

El + comentat