PITIÜSES

Mitjans aeris per lluitar contra la processionària

El Govern realitzarà per primera vegada un tractament aeri amb helicòpter contra la processionària a Formentera i també combatrà des de l’aire els principals focus d’aquesta afectació a Eivissa entre octubre i novembre. Hi destinarà uns 100.000 euros.

A Formentera, l’actuació se centrarà en els dos focus inicials localitzats al cap de Barbaria i al puig de Guillem, sobre una superfície aproximada de 400 hectàrees, informa la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori.

A Eivissa, el tractament aeri també és mitjançant helicòpter a les zones dels Amunts, Cap Roig, Sant Vicent, serra del Llamp i es Raig. En total, es preveu actuar sobre unes 1.100 hectàrees a la major de les Pitiüses.

El Govern destinarà uns 100.000 euros a aquest tractament de la processionària a les Pitiüses, on l’afectació es considera en fase inicial en comparació amb Mallorca i, per tant, on resulta més efectiva una actuació de xoc per evitar que aquesta fase inicial avanç. El tractament dura una setmana, en funció de les condicions meteorològiques.

El + vist

El + comentat