CRISI POLÍTICA A VILA
Societat 14/06/2013

El PP decideix expulsar l'alcaldessa d'Eivissa

Marienna Sánchez-Jáuregui torna a posposar el ple extraordinari

David Ventura
3 min

Eivissa.La paciència de la direcció insular del Partit Popular té un límit i l'alcaldessa d'Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui, l'ha esgotat amb escreix. Així, després d'incomplir el compromís de dimitir, cancel·lant in extremis el ple municipal d'ahir i posposant-lo a dilluns que ve, de manera unilateral i sense consultar-ho amb la direcció de la formació, el comitè de direcció del Partit Popular d'Eivissa ha decidit per unanimitat "desvincular-se de Marienna Sánchez-Jáuregui", cessar-la com a vicepresidenta del partit i iniciar els tràmits per a la seva expulsió.

Decepció

"Des del punt de vista personal, Sánchez-Jáuregui m'ha decebut", ha admès el president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, qui va assegurar ahir que l'alcaldessa d'Eivissa ha actuat de manera "intolerable". Serra insistí que el Partit Popular l'ha "respectada en tot moment", però que ella no els ha correspost de la mateixa manera.

Ahir era el dia assenyalat en el qual s'havia convocat un ple municipal extraordinari de l'Ajuntament d'Eivissa perquè la primera vara presentàs la dimissió, després d'haver-ho anunciat reiteradament i d'haver utilitzat mil i una argúcies per retardar la decisió. Sánchez-Jáuregui anuncià la intenció de dimitir fa tres setmanes després d'haver estat investigada pel pagament al setmanari Prensa Pitiusa per publicitat que no s'hi va arribar a publicar mai.

Semblava que ja no seria possible una nova maniobra dilatòria, però dues hores abans del ple, l'encara alcaldessa va enviar un comunicat posposant la cita fins al proper dilluns, dia 17. Posteriorment, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, l'alcaldessa va explicar ahir que cancel·lava el ple perquè necessitava temps per demostrar que estava sent víctima "d'una campanya de difamació orquestrada pel Diario de Ibiza ".

Marienna Sánchez-Jáuregui apuntà que havia demanat a Intervenció factures de contractes de publicitat institucional realitzades per part de l'anterior equip de govern progressista i va presentar tres factures que, segons el seu criteri, demostrarien que quan governava el PSOE-Pacte també es varen realitzar "contractacions irregulars" de publicitat institucional a mitjans de comunicació.

Aquestes explicacions no varen resultar convincents per la direcció del Partit Popular eivissenc, que, després de reunir-se ahir horabaixa amb caràcter d'urgència, li va exposar un ultimàtum: o dimitia immediatament i entregava l'acta de regidora, o era expulsada del partit. Sánchez-Jáuregui es mantingué en el seu criteri i, per tant, l'expulsió estava assegurada.

Escenari incert a l'Ajuntament

Des del Partit Popular ja s'estan estudiant opcions sobre com fer fora Sánchez-Jáuregui de l'alcaldia en el cas que es faci enrere en el darrer moment i no vulgui dimitir, o sobre com governar en el cas que no renunciï a l'acta de regidora. En aquest cas, PP i Partit Renovador d'Eivissa i Formentera (PREF) només sumarien 10 dels 21 regidors del Consistori.

Preguntat sobre la governabilitat de Vila, el president dels conservadors eivissencs, Vicent Serra, no va voler concretar-ho, però no descarta pactes amb els independents d'EPIC -que té un regidor, i amb el qual sumarien una majoria de 12- "o amb altres formacions" per formar un nou govern.

Pel que fa a la possibilitat d'una moció de censura contra Sánchez-Jáuregui, Serra va dir que encara no s'ha plantejat aquest escenari i que estan estudiant detingudament la Llei orgànica del règim electoral per conèixer totes les opcions possibles.

Serra també es va mostrar convençut que el Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular de les Illes Balears no posarà cap inconvenient a l'expulsió de Marienna Sánchez-Jáuregui i va manifestar que l'expedient d'expulsió "no té marxa enrere, llevat que ella entregui l'acta de regidora".

stats