El ple de l'Ajuntament d'Eivissa insta el Govern balear a destituir immediatament la consellera Camps

La decisió sorprèn ja que l'Ajuntament d'Eivissa està presidit pel Partit Popular, però és una conseqüència de la nova relació de forces dins el ple del Consistori

El ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat una moció en la qual s'insta el Govern balear a acatar la suspensió cautelar del TIL que va ordenar el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i a cessar immediatament la consellera d'Educació, Joana Maria Camps. Una decisió que resulta molt sorprenent si tenim en compte que l'Ajuntament d'Eivissa està presidit pel Partit Popular, però que és una conseqüència de la nova relació de forces que troben dins el ple de l'Ajuntament, en el qual el PP ha quedat en minoria.

Així, tant el PSOE-Pacte com el PREF han presentat dues mocions en les quals es demanava la retirada del TIL, que han obtingut dotze vots favorables: els vuit regidors de PSOE-Pacte, els dos del PREF, el regidor d'Eivissa pel Canvi i el regidor d'MC Epic; en canvi, els vots negatius només n'han sumat nou: 8 del PP i el de la regidora no adscrita Marienna Sánchez-Jáuregui. Pel que fa a la sol·licitud de cessament de la consellera Camps, el regidor d'MC Epic se n'ha abstingut, però la majoria novament ha estat clara.

Durant l'exposició de motius, el regidor de PSOE-Pacte Rafa Ruiz ha criticat l'actitud del Govern balear per "no entendre de raons, no dialogar i capficar-se a imposar un decret que ja té sentències en contra". Ruiz ha recordat que la seva formació no està en contra de l'ensenyament trilingüe, però que s'ha de realitzar "amb una correcta dotació econòmica i implementat de manera raonable".

Per la seva banda, el regidor del PREF Ignacio Rodrigo ha denunciat que la implantació del TIL es realitza "sense criteris pedagògics" i ha reclamat a l'Executiu balear "que consensuï l'aplicació del TIL amb la comunitat educativa i que no el vulgui imposar a martellades". El regidor d'Eivissa pel Canvi, Vicent Ferrer, ha definit el TIL com el "fruit d'una voluntat d'atacar la nostra llengua materna".

En la seva intervenció, la primera tinent de batle, Mar Sánchez, s'ha limitat a repetir al peu de la lletra els mateixos arguments que ja va exposar la portaveu del Govern, Núria Riera, quan es va conèixer la sentència del TSJ: que el Decret del TIL s'anul·la per raons de forma però no de fons, que la UIB ja va ser consultada perquè forma part del Consell Escolar i que el curs escolar ja ha començat i les famílies ja han adquirit els llibres de text i, per tant, ja és massa tard per fer enrere.

El + vist

El + comentat