PROSPECCIONS

El ‘Raimbow Warrior’, a Eivissa contra el petroli

El Rainbow Warrior, l’embarcació emblemàtica de l’organització ecologista Greenpeace, arribarà avui, dimecres, a les 15 hores al port d’Eivissa amb l’objectiu de solidaritzar-se amb la lluita de les Balears contra les prospeccions petrolíferes i donar un màxim de repercussió internacional a aquesta qüestió.

Així, amb el lema “Prospeccions NO. Ni aquí ni allà”, Greenpeace denunciarà els projectes de recerca d’hidrocarburs al subsòl marí prevists tant a les Balears com a les Canàries i a la mar d’Alborán.

El vaixell va abandonar el port de València ahir a les 17 hores i ha passat la nit a prop de les costes eivissenques de ponent, però no iniciarà les maniobres d’aproximació fins avui migdia. Està previst que a les 14 hores una àmplia flota, composta per llaüts, zodíacs, caiacs i petites embarcacions particulars, doni la seva benvinguda al Rainbow Warrior i l’acompanyi fins a l’entrada del port de Vila. La flota de benvinguda ha estat convocada tocant a l’illot de s’Espardell per acompanyar el camí del Rainbow Warrior durant les seves darreres milles de trajecte. “Volem donar les gràcies que hagin vingut. La seva força simbòlica és molt potent”, comenta Sandra Benbeniste, portaveu de l’Ibiza Preservation Found. El vaixell estarà quaranta-vuit hores al port d’Eivissa abans de partir en direcció a Palma i mantindrà una activitat frenètica. Així, dijous dematí acollirà una roda de premsa en la qual representants de Greenpeace explicaran els motius pels quals aquesta organització dóna suport a la lluita de les Illes, els perills dels projectes de la petroliera Cairn Energy i les alternatives que ofereixen. Durant tot dijous i divendres matí el vaixell oferirà una jornada de portes obertes.

El + vist

El + comentat