Serra i Gutiérrez deixen els seus càrrecs en el PP d'Eivissa després d'assumir els mals resultats

Volen donar pas “a una regeneració” en el partit

El president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, i la secretària general, Pepita Gütiérrez, han anunciat aquest dilluns a la tarda la dimissió dels seus càrrecs en el partit amb data de 27 de maig, ja que avui acudiran a la junta directiva autonòmica. “Assumesc el vot de càstig i, per tant, dimitesc com a president del PP a Eivissa. Tinc la consciència molt tranquil·la, les mans molt netes i la seguretat d'haver fet un bon treball, una bona gestió, tant jo com tot el meu equip. Assumesc aquest càstig com a part del joc democràtic i agraesc a tot el que ha dipositat confiança en mi”, ha apuntat Serra, flanquejat per Pepita Gutiérrez i Josep Vicent Marí.

Serra ha titllat els resultats de “dolents” a pesar que ha ressaltat que són els millors de Balears i es troben per sobre de la mitjana estatal. Encara així, ha destacat que en comparació de l'Ajuntament de Vila s'han obtingut 694 vots menys que en el Consell i 629 en el Parlament. En comparació de Santa Eulària, els vots han baixat en 629 en el Consell i 777 en el Parlament. “És veritat que hem fregat la majoria absoluta del PP al Consell a pesar que hi ha hagut una caiguda de 7.000 vots, que es poden imputar a la corrupció vinculada a la política i a les polítiques aplicades per sortir de la crisi. També hi ha hagut un descens de vots específic en el Consell insular i en el Parlament balear i que interpret com un càstig dirigit cap a la màxima institució insular”, ha assenyalat.

Pepita Gutiérrez, per la seva banda, també ha presentat la dimissió i ha indicat que la seva obligació és donar pas “al nou president i facilitar les coses”. “Crec que ha d'haver-hi una regeneració dins del partit en el sentit que cal canviar les maneres de fer i de treballar”, ha indicat. Gutiérrez també s'ha mostrat crítica amb el seu municipi i ha assegurat que com a junta local “tampoc hem funcionat bé i hem sofert tant jo com l'equip de govern i estic convençuda que cal canviar el sentit del treball que s'estava realitzant fent tots una passa endavant per mirar cap al futur i treballar pel partit tots junts”, ha sentenciat.

“Ha d'haver-hi un revulsiu”

Per Serra, els resultats no han estat satisfactoris, ha dit, “i no hem aconseguit traslladar el treball que hem fet i hi ha sectors que estan desvinculats del partit i crec que en el partit ha d'haver-hi un revulsiu perquè tenim gent de tots els col·lectius, encara que és com si hi hagués una barrera que impedís que la gent s'apropàs. Cal renovar i impulsar”. “Hem d'aprendre de la derrota i obrir el partit, perquè estam fent moltes coses per a la gent jove, no solament per als majors, i hi ha una espècie de bloqueig. Si hem de dimitir, es dimiteix per trencar aquesta barrera”, ha dit.

Josep Vicent Marí Bosó, per part seva, ha apuntat que durant les reunions d'aquesta tarda en el partit s'ha demanat a Serra que reconsideràs la seva decisió “perquè la lectura dels resultats és molt més àmplia”. Marí Bosó ha explicat que el PP gaudeix ja d'un sostre electoral i fa temps que no se'ns apropa gent jove; necessitam modernitzar polítiques i reformular el missatge i les estructures”. Per Marí Bosó és necessari iniciar processos” de confluència i complicitat amb gent que s'ha anat desvinculant del partit”.

Serra també ha destacat que el president autonòmic, José Ramón Bauzá, ja coneix la decisió i a pesar que li ha instat a esperar, Vicent Serra ha sentenciat que la decisió “ja està presa”.

D'altra banda, i segons ha pogut saber *Nou *Diari, la fins ara responsable del Consorci Sociosanitari, Maite Planells, ha presentat la seva baixa del partit per motius personals. 

El + vist

El + comentat