Festes millonàries, mansions i viatjes espacials: els capricis de Guy Laliberté

Vanitatis descriu la vida d'excessos del fundador del Cirque du Soleil a Eivissa

 

La vida a cos de rei que porta a Eivissa Guy Laliberté, fundador del Circ del Sol, és l'eix central sobre el qual gira avui un reportatge publicat per Vanitatis en el qual es relaten algunes de les festes milionàries que organitza a la seva casa de Sant Josep de sa Talaia, una mansió amb tres piscines i monòlits amb incrustacions d'or, entre altres excentricitats.

Laliberté és un dels exemples més clars d'èxit i escalada social a força de treball, apunta Vanitatis. “Pallasso de ment inquieta, la seva necessitat de conèixer món li va fer sortir de la seva casa als 14 anys amb un objectiu: guanyar diners amb l'art de carrer”.

I ho va aconseguir. Encara que la llegenda esquiva com va aconseguir abandonar Quebec per convertir-se en un dels empresaris més rics, amb una fortuna benvolguda, segons Forbes, en 1.800 milions d'euros. El seu compte corrent aconseguirà algun milió més ara que ha posat en venda l'espectacle. Però en què gasta els diners Guy Laliberté?

Viatjar a l'espai va ser un dels primers capritxos de Laliberté. Ho va fer en 2009. En aquells dies, Laliberté, que tenia 50 anys, va desemborsar 24 milions d'euros per viatjar a bord de la nau Suyoz des de Kazakhstan fins a l'Estació Espacial Internacional. El bitllet incloïa quatre dies de viatge (anada i volta) i deu a l'estació. A més, Laliberté es va convertir en el setè turista espacial. Abans de desenganxar a bord de l'aeronau va posar vestit d'astronauta amb un nas de pallasso, recorda el reportatge.

Festes eivissenques i "vibracions magnètiques"

La publicació conta amb detalls una de les seves festes més sonades a la illa. Per a l'ocasió, relata Vanitatis, Laliberté va contractar al DJ de Buddah Bar de París, Claude Challe; va omplir la casa de gogós, models i actors que entretenien als assistents; va penjar una bola de discoteca amb forma de cor en el jardí i va projectar imatges en 3D en la façana de la seva casa. El catering contractat incloïa a cambrers que es passejaven pel jardí obrint ostres als convidats, cascades de xocolata i diferents barres amb begudes. Una festa amb un pressupost de diversos milions d'euros que es va perllongar fins a l'endemà.

Laliberté veu des de la seva casa una escultura que ha col·locat enfront de Cala Llentia, on viu. Guy va plantar 13 monòlits de basalt d'entre 10 i 20 metres formant un cercle. La raó d'edificar això? Transmet “vibracions magnètiques molt fortes”, segons va explicar Laliberté en una entrevista. A ell i a la seva dona els encanta admirar-ho i volen que els turistes també percebin aquesta sensació. Laliberté volia representar el moviment dels planetes al voltant del sol. Per això, el monòlit central està coronat per centenars de quirats d'or.

El + vist

El + comentat