EIVISSA

18 intoxicats per drogues per l’obertura de les discoteques

El primer cap de setmana de la temporada es fa notar a Can Misses

L’obertura el cap de setmana passat de les megadiscoteques Ushuaïa i Space i d’altres discoteques afters, com el DC10, es va notar especialment al servei d’Urgències de l’hospital de Can Misses d’Eivissa, que entre divendres i dilluns a les 8 del matí varen atendre 18 persones intoxicades per abús de drogues. Així, la majoria dels ingressos s’han produït per consum d’èxtasi, metanfetamina i GHB, també conegut com a èxtasi líquid.

Segons fonts del centre hospitalari, aquestes incidències només han suposat el 2,9 per cent del total de casos atesos pels facultatius del servei d’Urgències, al qual varen acudir 620 persones al llarg del cap de setmana. Dividit per dies, divendres es van atendre tres intoxicacions per estupefaents, quatre dissabte, sis diumenge i cinc dilluns de matinada.

Joves de l’Estat i estrangers

Pel que fa al perfil dels pacients atesos, es manté similar al d’anys anteriors: joves d’entre vint i trenta anys, tant de l’Estat com estrangers. El mateix ocorre amb les substàncies consumides pels pacients ingressats a Urgències, ja que, de moment, el personal mèdic de Can Misses no ha detectat la presència de drogues noves. D’altra banda, segons han explicat fonts hospitalàries, el total de les urgències ateses aquest primer cap de setmana no excedeix les seves expectatives i, a mesura que avanci la temporada turística, s’espera que es multipliqui el nombre de casos.

Festa il·legal precintada

Aquest dimarts, agents la Policia Local de Santa Eulària del Riu van precintar l’equip de música i van desallotjar un local de la zona industrial de Ca na Palava on se celebrant una festa after il·legal que acollia els que no en tenien prou amb les 72 hores de festa que oferien Ushuaïa, Space i DC-10, i volien continuar-la com fos.

L’actuació es va iniciar dimarts horabaixa arran d’una denúncia d’un particular sobre el volum elevat de la música que se sentia a la zona. Una vegada feta una sonometria i després de constatar que s’estava celebrant una festa amb música electrònica, els agents van actuar i van desallotjar la sala, que té llicència de ‘restaurant amb ambientació musical’ però no de discoteca. Buidar la sala no va ser fàcil, a causa de l’estat de molts dels assistents.

Segons informà l’Ajuntament, aquest establiment -conegut com a discoteca Plan B- ja té un procediment sancionador obert l’any passat per vulnerar la normativa de remors, un volum excessiu controlat amb sonometria que podria suposar una sanció de 6.000 euros. A més a més, el Consistori ja va precintar aquest establiment ara fa dos anys, en la primera festa que va desenvolupar com a discoteca after.

El + vist

El + comentat