EIVISSA

El nou edifici de l’hospital obrirà dilluns

La gran infraestructura d’aquesta legislatura serà realitat després de cinc anys

El nou edifici de l’hospital de Can Misses entrarà en funcionament obrint 7 dels 22 serveis de què disposa l’actual Can Misses: dermatologia, endocrinologia, medicina interna, neurologia, neuropsicologia, pediatria i urologia. Aquests serveis ocuparan 27 consultes del total de 88 que tindrà el nou centre hospitalari. Dels 900 treballadors que té actualment l’hospital, es calcula que 50 començaran a treballar el pròxim dilluns al nou edifici. “És un dia històric”, ha dit el gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, “comparable al 22 de desembre de 1984, quan es va obrir el primer hospital de Can Misses”.

Dilluns s’inicia la primera fase del procés de trasllat a les noves instal·lacions, que es perllongarà durant tot l’estiu i la tardor d’enguany. Així, la part ambulatòria -és a dir, les consultes externes i els serveis d’hospital de dia, que implica que el pacient no queda a dormir al centre- serà la primera que farà la mudança. Després de l’obertura de l’edifici B (consultes externes), els següents serveis que es traslladaran durant l’estiu seran els de rehabilitació, àrea de diagnòstic per la imatge -raigs X, TC, ressonància magnètica-, laboratoris, hemodiàlisi, hospital de dia i la unitat de tractament ambulatori.

Els darrers serveis que es traslladaran seran els que comporten una major complexitat, com són urgències, àrea quirúrgica, UCI i hospitalització, que està previst que es facin durant la tardor vinent.

Màxima seguretat del pacient

El director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, ha valorat que aquest trasllat és “la posada en marxa de la infraestructura més important de l’actual legislatura”, i ha afegit que el nou hospital gaudirà d’“una tecnologia puntera que la situa al capdavant de les instal·lacions sanitàries d’aquesta comunitat autònoma”.

Sobre els criteris amb els quals s’anirà realitzant el trasllat dels serveis durant els pròxims mesos, Tomàs ha assegurat que es fan seguint “el consell dels professionals, amb qui treballam estretament” i seguint sempre uns criteris de seguretat del pacient: “L’hospital de Can Misses ha obtingut sempre certificats ISO de seguretat en els pacients. Volem conservar aquest nivell d’excel·lència i, per tant, no correrem cap risc en el trasllat”.

El director general del Servei de Salut també ha valorat la inversió de 20 milions d’euros que s’ha realitzat en aparells mèdics i tecnologia, la qual cosa ha comportat també que els professionals hagin hagut de realitzar cursos de formació i reciclatge per aprendre a utilitzar aquest instrumental i adaptar-se a la nova tecnologia.

Quan funcioni a ple rendiment, Can Misses haurà triplicat el nombre de consultes -de 29 a 88- i de gabinets d’exploració -de 8 a 22-. Durant els primers dies d’ús del nou hospital, personal de l’Àrea de Salut guiarà els pacients per resoldre els seus dubtes i facilitar-los la circulació per les noves instal·lacions.

El + vist

El + comentat