PRIMÀRIES DEL PSIB

Armengol derogarà el TIL i Calvo obté suport dels crítics eivissencs

Un centenar de persones acudí a escoltar l’exbatlessa de Palma

Un centenar de persones majoritàriament adscrites al sector crític de la Federació Socialista Eivissa -o, millor dit, el que en queda, perquè la majoria va abandonar el partit després del darrer congrés- va donar suport ahir a Aina Calvo en un míting que es va realitzar al centre cultural de Puig d’en Valls. Entre els assistents es trobava el principal suport de Calvo a Eivissa, l’exdiputat José Manuel Bar, la regidora de Sant Josep Mari Ángeles Mostazo i la regidora a Sant Antoni Laura Carrascosa.

En la seva intervenció, Calvo va tocar alguns temes especialment sensibles a Eivissa, com l’opció del Govern de gestionar de manera privada la radioteràpia oncològica al nou hospital de Can Misses: “És un error privatitzar els serveis públics”, digué la candidata, que també defensà l’educació pública: “Bauzá menteix quan diu que li preocupa l’educació, perquè això es contradiu amb un president que es dedica a trepitjar la dignitat dels professionals i la comunitat educativa”, afegí.

Calvo també va fer referència al conflicte sindical dels treballadors de l’hostaleria i es va posar de la banda dels treballadors. “El turisme ha de generar beneficis per a tothom, no tan sols riquesa per a uns pocs”, i manifestà el seu compromís per recuperar el diàleg i els drets socials. L’exalcaldessa de Palma també es pronuncià en contra de les prospeccions petrolíferes i de l’aprovació de la nova llei del sòl: “No es pot governar d’esquena a la societat, tornant a obrir debats que han fracassat quant a la protecció del territori i del nostre patrimoni”.

Per part seva, l’altra candidata a les primàries del PSIB-PSOE per a la presidència del Govern, Francina Armengol, va dir als representants de la comunitat educativa amb els quals es trobà que el TIL és el símbol de la manera que ha tingut el Govern Bauzá de fer política “des de l’ ordeno y mando, sense diàleg ni consens”. Armengol assegurà que “el TIL ja no té solució, per molts de canvis que ara vulgui fer el PP”, i per això va afirmar “que li queden menys de 500 dies per ser derogat”.

Francina Armengol va escoltar les visions dels educadors presents a la reunió i va apuntar que “s’han traspassat tots els límits i ara intenten rectificar”. La portaveu socialista va reafirmar el seu compromís de posar més recursos a l’educació si guanya les eleccions.

Més continguts de

El + vist

El + comentat