Ara Mateix

Banderes espanyoles, cartells de Vox i del PP i demandes de suspensió de l'autonomia en la votació de Mas

Provocacions de petits grups espanyolistes quan el president de la Generalitat ha acudit a votar

La votació del president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat com a mínim accidentada. Un grup de persones ha desplegat dues banderes espanyoles i dos cartells de Vox, un a cada costat. En els cartells es recordava l'article 155 de la Constitució, el de la suspensió de l'autonomia, i també es podia llegir "Sóc català i espanyol". Quatre interventors del PP també s'han situat en el mateix grup i han aixecat les seves carpetes amb el logotip dels populars. De fet, aquestes quatre persones s'han col·locat molt abans que Mas arribés al col·legi electoral. Alguns dels presents han respost amb crits d'independència.

A les 8 del matí ja hi havia càmeres esperant al col·legi electoral on vota el president de la Generalitat, que estava previst que arribés a les 12 hores. Col·locats darrere d'un cordó, quatre interventors del PP s'han enganxat als periodistes, dos a cada costat de l'urna, per fer-se visibles en la votació.

Mas ha arribat acompanyat per la seva dona, Helena Rakosnik, i ha hagut de fer prop de mitja hora de cua per poder votar. Primer ho ha fet Rakosnik, i just en el moment en què el president s'ha apropat a la mesa s'han desplegat dues banderes espanyoles, una a cada costat, dos cartells de Vox i els quatre interventors del PP han aixecat les seves carpetes. Interventors de Junts pel Sí han fet el mateix com a resposta, i alguns dels assistents han reaccionat amb crits d'independència.